Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2993 > Prima ora Nr. 2993 de miercuri, 28 mai 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Basarabia for ever... (1)

de Valentin STAN
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Prima ora

Adolescenti cu personalitate

Personalitatea copiilor în perioada adolescenței dă mari bătăi de cap părinților. În continuare vă vom prezenta cîteva sfaturi care vă pot ajuta să găsiți soluția tuturor problemelor pe care le întîmpinați în dialogul dum- neavoastră cu copilul.

Relația părinte - adolescent
În relația părinte - adolescent, cei care greșesc primii sînt adulții. În primul rînd dacă recurg la critici și violențe, fie ele verbale sau  fizice și în al doilea rînd dacă îi răsfață mult pe copii. Nu faceți altceva decît să creșteți un copil timorat, depresiv și lipsit de responsabilitate. Pentru a evita acest lucru, va trebui să urmați o serie de pași. În primul rînd, păstrați relația de cuplu în bune condiții de conviețuire.
Dacă legătura cu partenerul de viață este bună, adolescentul nu va avea de suferit. De asemenea, acordați-vă timpul necesar pentru a vă înțelege copilul, ascultați-l și încercați să-l cunoașteți și cu bune și cu rele. Mînuiți cu iscusință arta comunicării pentru a scoate la iveală visele adolescentului și aflați ce dorește mai mult să facă.

Sfaturi utile
Pentru a fi sigur că adolescentul dumneavoastră nu va crește timorat, nu îl abandonați dacă nu vrea să vorbească despre problemele lui și nu îi interziceți să facă anumite lucruri, ci doar lăsați-l să aleagă. Totodată, este de preferat să nu vă legați de felul în care se îmbracă, încercați să aflați doar care este motivul pentru opțiunea lui vestimentară. Explicați-i la ce vîrstă este bine să-și înceapă viața sexuală și pericolele la care se expune atunci cînd o va începe mai devreme.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU