Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2967 > Prima ora Nr. 2967 de marti, 22 aprilie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Românii nimănui

de Bogdan CHIRIEAC
Vremea in

Vineri, 01.08.2014
ZIUANOAPTEA

32° C
In general insorit

20° C
In general senin
Sanse de precipitatii0% Sanse de precipitatii0%
Umiditate maxima45% Umiditate maxima58%

Sambata, 02.08.2014 [detalii]
ZIUANOAPTEA
 32° C
Cer partial noros
 20° C
Cer partial noros

Duminica, 03.08.2014 [detalii]
ZIUANOAPTEA
 33° C
Cer partial noros
 21° C
Senin


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0238 / 711.367


www.tipogruppress.ro


Prima ora

Cosmarul actelor pierdute

articol de: F.Z.

Furtul portofelului sau pur și simplu pierderea acestuia din neatenție vă poate lăsa fără acte. Peste noapte constatați că nu mai aveți nici buletin, nici permis auto, mașina nu mai are talon, iar în buzunar nu aveți nici un ban pentru că ați rămas și fără cardul bancar. Deși nu dorim nimănui un asemenea coșmar, vă învățăm ce să faceți dacă aveți totuși acest ghinion. Buletinul este primul act pe care trebuie să-l refaceți. Completați o cerere la secția de poliție de care aparțineți, mergeți cu contractul de casă (acte de proprietate, închiriere sau de luare în spațiu), timbre fiscale și bani pentru taxe.
Timp de așteptare, aproximativ două săptămîni de la depunerea actelor. De aici obțineți un document în baza căruia puteți demara procedurile pentru refacerea celorlalte acte.

Fără bani și fără permis
În cazul în care cardul este pierdut sau furat, trebuie să anunțați imediat banca emitentă pentru a putea fi blocat. Toate băncile au linii de urgență care pot fi accesabile pentru astfel de situații. Pentru eliberarea unui nou permis, titularul trebuie să declare pierderea documentului la autoritățile emitente în cel mult 48 de ore. Următorul pas este înregistrarea pierderii la Monitorul Oficial, de unde veți obține o adresă cu care vă prezentați la Poliția Rutieră după ce ați întocmit un dosar cu nota de înregistrare de la Monitorul Oficial,  actul de identitate (original și copie) și cel de căsătorie (dacă este cazul), dovada de la organele de poliție pentru pierderea sau furtul permisului de conducere, fișa medicală completată, chitanța CEC în original,  foto (două poze format permis auto) și fișa deținătorului permisului de conducere (de la birourile de copiat acte).

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU