Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2920 > Prima ora Nr. 2920 de marti, 26 februarie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Germania, cu tunurile pe Elvežia

de Bogdan CHIRIEAC
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Prima ora

Tranzacţiile imobiliare, pas cu pas

articol de: Florin ZAFIU
Vīnzarea unui imobil presupune destul de multă alergătură pentru īntocmirea actelor necesare tranzacţiei. Dacă aveţi un apartament sau o casă de vīnzare este bine să ştiţi din timp unde trebuie să mergeţi şi ce documente vă sīnt necesare. Care sīnt paşii necesari pentru a īnstrăina un imobil, vă relatăm īn continuare.

Documentaţie, nu glumă
Dacă doriţi să vindeţi un imobil proprietate personală, primii paşi sīnt īntocmirea dosarului de cadastru, de către un expert
autorizat pe līngă filiala Oficiului Judeţean de Cadastru, Geodezie si Cartografie Buzău şi īnscrierea imobilului īn Cartea Funciară. Pentru documentaţia de cadastru şi intabularea dreptului de proprietate este nevoie de actele de proprietate ale imobilului, respectiv contract de vīnzare-cumpărare, proces verbal de predare-primire, dacă imobilul a fost cumpărat de la stat, sentinţa civilă, certificat de moştenitor, act de donaţie şi autorizaţie de construcţie īn două copii. La dosar va mai trebui să se ataşeze certificatul fiscal pentru cadastru şi intabulare din care să reiasă că imobilul are taxele şi impozitele plătite la zi, eliberat de Direcţia Impozite şi Taxe de pe līngă Primăria municipiului Buzău şi actele de identitate ale proprietarului.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU