Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2920 > Prima ora Nr. 2920 de miercuri, 27 februarie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17




Germania, cu tunurile pe Elvežia

de Bogdan CHIRIEAC




Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro




Prima ora

Fitoterapia īn bolile reumatismale

articol de: Rodica BĂDULESCU
După o clasificare relativ recentă a Academiei de Ştiinţe Medicale din Romānia, bolile reumatismale se īmpart īn două grupe. Prima grupă, cea a reumatismelor inflamatorii, cuprinde: reumatismele inflamatorii acute, poliartrita cronică evolutivă, reumatismul secundar infecţios şi spondilita anchilozantă. Din a doua grupă fac parte: artrozele, spondilozele, reumatismul articular degenerativ, mialgiile, tendinitele, bursitele, nevralgiile reumatice etc. Īn cea de-a doua grupă sīnt cuprinse manifestările de tip reumatic care se īntīlnesc īn diverse şi numeroase alte boli: alergoze, endocrinopatii, boli neurologice, neoplazii, colagenoze şi altele. Tratamentul de bază antireumatic medicamentos este constituit, īn cele mai multe cazuri, dintr-o triadă formată din medicamente antibiotice, antiinflamatorii şi corticoterapice. Fitoterapia ne oferă şi īn aceste patologii posibilităţi de tratament. Pentru uz intern, se recomandă scoarţa de salcie (Cortex Salicis) - decoct din două  linguri de coajă mărunţită la o cană cu apă (se iau patru - cinci linguri pe zi); sau pulbere: de trei ori pe zi cīte o jumătate de linguriţă. Se poate prepara şi un ceai medicinal compus, īn care intră şi scoarţa de salcie, īntr-o formulă complexă: scoarţă de salcie - 50 de grame, rădăcină de brusture - 10 grame, rizomi de pir -  30 g, fructe de ienupăr - 10 grame. Se prepară un decoct dintr-o lingură de amestec de plante, la o cană cu apă. Se beau 1-2 căni pe zi, īndulcite cu miere. O altă reţetă  care, pe līngă efectele antiinflamatorii, are şi efecte diuretice, dar şi sudorifice, este următoarea: scoarţă de salcie - 30 de grame, frunze de mesteacăn - 20 de grame, frunze de frasin - 20 de grame, flori de gălbenele - 20 de grame şi fructe de ienupăr - 10 grame. Se pregăteşte un decoct, īn timp scurt (cinci minute), preparat dintr-o lingură de amestec la o cană cu apă.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU