Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2895 > Prima ora Nr. 2895 de marti, 29 ianuarie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Măreața Rusie strînsă într-un alt pasaj

de Ion CRISTOIU
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Prima ora

Condiţii pentru asistenţii maternali

articol de: Florin ZAFIU
Asistentul maternal profesionist e persoana fizică, atestată în condiţiile legii, care asigură prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său creşterea, îngrijirea şi educarea, necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primeşte în plasament sau în încredinţare. Pot fi atestate ca asistent maternal profesionist numai persoanele care îndeplinesc   anumite condiţii.

Patalamaua este obligatorie
Persoanele care doresc să devină asistenţi maternali trebuie să aibe o capacitate deplină de exerciţiu. Prin comportamentul lor în societate, starea sănătăţii şi profilul lor psihologic prezintă garanţii pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor care revin unui părinte, referitoare la creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor săi. Trebuie să aibe în folosinţă o locuinţă care acoperă necesităţile de preparare a hranei, igienă, educaţie şi odihnă ale utilizatorilor săi, inclusiv cele ale copiilor care urmează a fi primiţi în plasament sau în încredinţare.
De asemenea este obligatoriu să urmeze un curs de formare profesională organizat de serviciul pentru acordarea atestatului de asistent maternal profesionist.

Bolnavii şi condamnaţii nu pot profesa meseria de mamă
Persoana care a suferit o condamnare pentru săvârşirea cu intenţie a unei infracţiuni nu poate deveni asistent maternal. De asemenea părintele decăzut din drepturile părinteşti sau cel al cărui copil a fost declarat abandonat prin hotărîre judecătorească rămasă definitivă şi persoana care suferă de boli cronice sau transmisibile nu va putea practica niciodată această meserie.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU