Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2817 > Prima ora Nr. 2817 de sambata, 20 octombrie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 12





Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro




Prima ora

Dezvoltarea alergiilor se moşteneşte genetic

Alergia alimentară este un răspuns anormal la un aliment mediat de sistemul imunitar. Īn mod obişnuit, sistemul imunitar contribuie la menţinerea sănătăţii prin apărarea organismului īmpotriva atacului dăunător al bacteriilor şi viruşilor. Īn cazul unei alergii alimentare, sistemul imun identifică anumite alimente ca fiind dăunătoare şi produce o reacţie alergică īn momentul ingestiei lor. Alergiile alimentare se īntīlnesc mai des la copii decīt la adulţi. Un procent cuprins īntre 6 şi 8 la sută dintre aceştia pot face astfel de alergii īn timp ce doar doi la sută din adulţi au astfel de alergii. Alergiile alimentare apar de obicei la persoanele cu teren atopic,  ceea ce īnseamnă că au o tendinţă moştenită de a dezvolta reacţii alergice. Simptomatologia alergiilor alimentare pot include crampe, greaţă, vomă, tuse, mīncărimi, strănut, secreţii nazale, urticarie, roşeaţă sau dermatită atopică. Tratamentul optim pentru alergiile alimentare este evitarea alimentelor care stau la baza producerii alergiei respective. Cīnd acest lucru este imposibil, se pot īncerca medicamente precum antihistaminicele, iar īn cazurile severe se recomandă purtarea unei brăţări de evidenţă a bolii şi o trusă de prim  ajutor.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU