Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5939 > Politica Locala Nr. 5939 de miercuri, 11 septembrie 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Cu picioarele-n apă...


Strategia P.S.D. Buzău pentru alegerile viitoare

Ciolacu și-a "prelucrat politic" subalternii la Școala de vară P.S.D. de pe Litoral

articol de: Doru GHEORGHIADE
Strategia P.S.D. Buzău pentru alegerile viitoare
 

Organizația județeană a P.S.D. se pregătește de alegerile de la sfîrșitul acestui an însă, scopul central al pesediștilor buzoieni este menținerea puterii la nivel local. Cu alte cuvinte, strategia P.S.D. este de a-și capacita și ceilalți aleși locali sau județeni, astfel încît să poată obține ulterior, cît mai multe mandate parlamentare la alegerile generale.

Mai simplu spus, social-democrații se concentrează pe alegerile locale și apoi pe cele parlamentare. Astfel încît la anul să păstreze guvernarea. Desigur, desfășurarea evenimentelor poate aduce modificări importante, însă șeful P.S.D. Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, știe bine că puterea unui partid și al liderilor săi stă în voturi dar și în structura de partid din teritoriu. Or, structura teritorială trebuie menținută iar P.S.D.-iștii s-au dovedit a fi maeștrii alegerilor locale. Practic, după cum susțin surse bine documentate de filiala județeană buzoiană, la Școala de Vară a P.S.D. Buzău care s-a desfășurat săptămîna trecută, pe Litoral mesajul a fost unul de unitate și concentrare pe pregătirea campaniilor electorale din acest an dar mai ales pe cele din 2020.

Convinși că Viorica intră în turul doi

Dincolo de discuțiile standard care se fac la școlile de vară ale tuturor partidelor românești, la întîlnirea pesediștilor buzoieni liderii partidului au transmis poporului pesedist că premierul Viorica Dăncilă va intra în turul al doilea al prezidențialelor din această toamnă. În acest context, aleșilor și miniștrilor din teritoriu li s-a spus să caute să se implice serios în campanie și, de asemenea, s-a dat de înțeles că Buzăul este "trup și suflet" cu actualul președinte al partidului și candidatul la președinție al P.S.D., Viorica Dăncilă. În plus, s-a mai sugerat că P.S.D. nu are drept principal scop cîștigarea Palatului Cotroceni ci păstrarea/preluarea guvernării după "generalele" din 2020. Bineînțeles, însă, că strategia poate suferi modificări și adaptări pentru că în acest moment, e greu de spus dacă P.S.D. va reuși să păstreze Puterea sau va ajunge, în cele din urmă, în Opoziție. La întîlnirea de pe Litoral au participat primari, aleși locali și județeni, șefi de organizații din județ și parlamentari și șefi de instituții deconcentrate.

Ce a transmis Ciolacu pe FB

"Indiferent de tensiunile politice de la nivel național, la Buzău rămânem concentrați pe agenda cetățeanului! Acesta este mesajul pe care l-am transmis prietenilor și colegilor mei din organizația PSD Buzău la întâlnirea pe care am avut-o cu ocazia Școlii de vară a partidului, unde am discutat și despre pregătirile și strategia pentru viitoarea campanie electorală.
Trebuie să continuăm să muncim pentru a aduce fonduri europene și guvernamentale la nivel local pe care să le investim cu prioritate în dezvoltarea infrastructurii rutiere, de educație și sănătate publică. Iar împreună cu parlamentarii noștri buzoieni vom sprijini acest efort cu soluții la nivel legislativ și pentru creșterea veniturilor populației. Primarii și ceilalți reprezentanți ai administrației publice locale sunt cei mai importanți pentru că știu problemele cetățenilor pe care îi reprezintă și ale comunităților pe care le conduc, de aceea voi continua să fiu alături de ei și să îi sprijin cu tot ceea ce este nevoie pentru a duce la bun sfârșit toate proiectele pe care le-au promis!"

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU