Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5938 > Politica Locala Nr. 5938 de marti, 10 septembrie 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Penelul care zgîndărește


Gubandru simțindu-se cal... deci, se lasă călărit

Cazanul din Dorobanți face ceva apă caldă dar mai ales încălzește mintea unora

articol de: Doru GHEORGHIADE

 Gubandru simțindu-se cal... Deci, se lasă călărit. Asta vrea să transmită directorul general al Regiei Autonome Municipale Buzău, Aurel Gubandru, în legătură cu cazanul amplasat în cartierul Dorobanți, care trebuie să producă apă caldă și căldură în sistem centralizat.

Într-un text intitulat "comunicat de presă", Gubandru explică faptul că ansamblul din Dorobanți are toate documentele necesare funcționării în legalitate, adică autorizații, avize, studii de impact și altele. Deși, nu a arătat nici un astfel de act iar sute de buzoieni din Dorobanți și din alte părți susțin că mini-CET-ul respectiv produce un zgomot infernal și emană noxe ciudate. Dar, dacă domnul Gubandru spune că totul e în regulă, atunci să-i dea bătaie înainte să fie apă caldă și la iarnă căldură. 

Iată textul comunicatului: 

"Motivat de faptul că în spațiul public au apărut o serie de manipulări și dezinformări, venim cu următoarele precizări: Necesitatea găsirii unor variante alternative în vederea asigurării încălzirii și a apei calde în municipiul Buzău, a apărut după ce ECOGEN THERM(CET) a lăsat, începând cu 02.04.2019, peste 20.000 copii să înghețe de frig în școli și de asemenea au avut de suferit aproximativ 30.000 de buzoieni racordați la termoficarea centralizată. După cum bine știți, Regia Autonomă Municipală era cu plățile la zi și toate clauzele contractuale respectate.

În municipiul Buzău pe lângă alimentarea cu agent termic de la CET, sunt funcționale în MICRO 14, cinci centrale de cartier, CT1, CT2, CT3, CT4 și CT5, iar în MICRO 3 o centrală la PT 16, ce utilizează ca și combustibil, gazul metan. Centralele de cartier funcționale la aceasta dată, îndeplinesc toate condițiile impuse de legislația în domeniul energetic. Variantele alternative de asigurare a apei calde și a încălzirii, ce constau în montarea unor cazane pe gaz la PT 4, CT7 și PT 16 sunt similare cu cele deja funcțio­nale, respectă de asemenea toate aceste impuneri legislative. În condițiile în care ambele entități ECOGEN și-au declarat sau urmează să-și declare falimentul, soluțiile alternative găsite de către Primărie și RAM, se dovedesc ca fiind măsuri legale, inspirate și obligatorii încât să existe continuitate în furni­za­rea agentului termic.

Ne exprimăm pe acestă cale dezacordul total față de persoanele care în retorica campaniei electorale începute și probabil a unor interese financiare, recurg la inducerea sentimentului de neîncredere și panică. Față de aceste persoane urmează deschiderea unor acțiuni în instanță.

Asigurăm buzoienii care sunt alimentați la sistemul centralizat de termoficare, că  în ciuda tuturor piedicilor, depunem toate eforturile astfel  încât să asigurăm apa caldă și încalzirea în sezonul rece următor. În final mi-aș permite să citez un proverb cunoscut: "Nu mor caii când vor câinii"."

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU