Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5857 > Politica Locala Nr. 5857 de miercuri, 10 aprilie 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Un proiect de milioane de euro


Unde ar putea apărea un depozit "de gros"

S-a identificat, deja, un teren

articol de: Cristina STERIAN

Buzăul ar putea avea o piață de gros la care producătorii de legume și fructe visează de multă vreme. Investiția a fost anunțată de liderul P.S.D. Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, prezent recent în emisiunea Focus News de la Focus TV. Municipalitatea a identificat deja suprafața pe care va fi amenajată piața de gros. Este vorba despre un teren aflat în Bariera Brăilei, vis a vis de RAR, care aparține Ministerului de Interne și este dat în administrare Jandarme­riei Buzău. Suprafața respectivă ar urma să fie trecută la municipalitate pentru a putea fi realizată investiția.

Deputatul PSD de Buzău, Marcel Ciolacu a spus în legătură cu acest subiect: "Mai este un teren de la Jandarmi, are un proiect domnul primar. Mie mi se pare foarte adaptat și foarte realizabil pe terenul respectv de circa 9-10 hectare. Acolo ar putea fi o piață de gros pentru legume și fructe."

Susținut de Daea

Proiectul se bucură și de sprijinul ministrului Agriculturii, Petre Daea, spune Marcel Ciolacu: "Eu sînt unul dintre copii săi de suflet, ai d-lui Daea. El nu se angrenează dacă nu ești credibil și știe că acolo, la Buzău, nu e o șmecherie. Eu am vorbit cu doamna ministru de Interne și n-am să dau terenul de la Jandarmerie că să facă Toma o șmecherie. Acel teren va avea o funcționalitate publică. Nu intervine ceva prin care să bagi oamenii în belea. Acolo se va face o piață de gros."

Mai mult decât atât, proiectul ar putea fi realizat în parteneriat cu Consiliul Județean, care are în plan de mai multă vreme o astfel de investiție. O piață de gros ar fi ca o mană cerească pentru producătorii de legume și fructe care se plâng că nu au unde-și desface marfa și de multe ori ajung în situația de a și arunca rodul muncii. 

"Lucrul acesta l-au și vorbit cei doi conducători de instituții publice ca să fie un proiect comun acolo. Terenul este pe raza municipiului Buzău și ar fi o nedreptate ca un teren din mijlocul orașului să fie dat Consiliului Județean", a declarat deputatul Ciolacu.

O piață de gros ar fi un mare avantaj pentru producătorii buzoieni care spun că nu au unde-și vine marfa pe care uneori o aruncă pentru că se strică, în lipsa unui loc de desfacere. Oferta de produse este mare într-o astfel de piață, iar prețul poate fi discutat între cumpărători și producători. În plus, o astfel de piață este prevăzută cu standuri pentru expunere, spații de depozitare și păstrare la rece a produselor, parcare, încărcare-descărcare.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU