Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5842 > Politica Locala Nr. 5842 de joi, 14 martie 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Un post greu?


Cine vrea să preia funcția de secretar general în Palatul Comunal

A.N.F.P. a aprobat un singur dosar de candidat

articol de: Marilena DINU

Să fii secretar în Primăria Buzău nu este deloc ușor. O dovedește, pe de o parte, numărul mare de persoane care au ocupat această funcție în ultimii doi ani, iar pe de alta faptul că la concursul organizat în această perioadă de Agenția Națională a Funcționarilor Publici s-a înscris un singur candidat.

Aspirantul la una dintre cele mai importante funcții din Palatul Comunal a îndeplinit toate cerințele impuse de A.N.F.P., așa că miercuri dosarul depus a fost validat. Candidatul este Aurel Marinescu, care, se pare, vine din județul Olt, unde ar fi ocupat de asemenea postul de secretar al orașului Drăgănești. Însă pentru a fi din nou pe această funcție, de această dată în municipul Buzău, trebuie să treacă de două probe: cea scrisă și interviul. Primăria Buzău ar putea avea în curînd un nou secretar. Asta pentru că la concursul derulat în aceată perioadă de Agneția Națională a Funcționarilor Publici s-a înscris un candidat. Etapa de depunere a dosarelor tocmai s-a încheiat așa că pe site-ul instituției a fost deja publicat numele celui care va participa la următoarele probe.

Este vorba despre Aurel Marinescu care, potrivit comisiei care a validat dosarul depus, îndeplinește toate cerințele impuse. Mai exact, candidații ar fi trebuit să aibă studii de specialitate în domeniul științelor juridice sau administrative, precum și studii postuniversitare. De asemenea, vechimea este foarte importantă, iar pentru a ocupa o astfel de funcție este necesar ca viitorul secretar să fi lucrat deja 7 ani în specialitatea studiilor. Aurel Marinescu ar veni din județul Olt, unde, potrivit presei locale, ar fi mai ocupat funcția de secretar al orașului Drăgănești.

A fost suspendat din funcție?

Tot jurnaliștii din Olt relatau în urmă cu cîțiva ani că secretarul primăriei de acolo ar fi fost suspendat din funcție pentru abateri disciplinare. Totodată, un anume Aurel Marinescu din Drăgănești ar fi fost, potrivit jurnaliștilor locali, prins la volan sub influența băuturilor alcoolice. Pe de altă parte, Aurel Marinescu pare să candideze pentru a doua oară pentru un post în județul Buzău. Anul trecut ar fi participat la concursul organizat pentru postul de director la Direcția de Evidența Persoanelor Buzău. Aurel Marinescu va participa la concusul organizat pe 20 martie, iar dacă va fi declarat admis va fi cea de-a șaptea persoană care ocupă postul de secretar de cînd Constantin Toma a preluat mandatul de primar al municipiului Buzău.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU