Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5347 > Politica Locala Nr. 5347 de marti, 29 noiembrie 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 31

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Prefectul Mitrea a tranșat scandalul "Zilei Naționale"

La ceremoniile de 1 Decembrie vor susține alocuțiuni doar Prefectul județului și Comandantul Armatei a 2-a

articol de: Doru GHEORGHIADE

Scandalul produs le sfîrșitul săptămînii trecute, în legătură cu manifestările de la Buzău, dedicate Zilei Naționale a fost tranșat de prefectul Aurelia Mitrea. Ea a decis ca alocuțiunile de 1 Decembrie să fie susținute doar de către Prefectul județului și de comandantul Armatei a 2-a. Într-un comunicat de presă, remis luni dimineață de Prefectură, se arată, între altele, că: "Instituția Prefectului - Județul Buzău consideră că "Ziua Națională a României" a fost și va rămâne cel mai important moment din viața românilor și implicit a tuturor buzoienilor.

Importanța deosebită a evenimentului este imperios necesar să fie tratată și apreciată, în egală măsura, de către toți buzoienii și trebuie să se înțeleagă foarte clar că nu este un act cu iz politic. Instituția Prefectului - Județul Buzău dorește ca acest eveniment să nu lase loc interpretărilor politicianiste, iar din acest motiv alocuțiunile vor fi rezervate numai Dr. General-maior Petrică Lucian Foca, comandantul Garnizoanei Buzău și Prefectului județului Buzău - Ing. Ec. Aurelia Mitrea. Instituția Prefectului - Județul Buzău face apel la reprezentanții partidelor politice să acorde evenimentului atenția pe care o așteaptă absolut toți românii, indiferent de culoarea politică și locul în care s-ar afla și să înțeleagă faptul că nimeni nu are dreptul să politizeze cea mai importantă zi - "Ziua Națională a României".

"Cea mai bună decizie"

Ulterior, după ședința Colegiului Prefectural de luni, interpelată de presă, pe aceeași temă, prefectul Aurelia Mitrea a declarat: "Pentru a nu politiza acest frumos eveniment care este al tuturor buzoienilor, al tuturor românilor, am considerat că ar fi foarte bine ca alocuțiunea să fie rostită de domnul comandant și de Prefectul județului Buzău. Consider că e cea mai bună decizie, ca toată lumea să fie bucuroasă de evenimentul în sine. Nu vreau să politizăm, nu vreau să apară că avem ceva cu unii sau cu alții".

Cît privește legea în baza căreia se organizează de către Instituția Prefectului, evenimentele de 1 Decembrie, Mitrea a explicat:

"Este un ordin de desfășurare a ceremoniilor și onorurilor militare, în care nu este explicit cine trebuie să ia cuvîntul. Se spune doar: alocuțiuni și Instituția Prefectului este organizatorul acestui eveniment, împreună cu Comandamentul (...) Eu cred că este cea mai bună variantă avînd în vedere că acest eveniment este înaintea alegerilor parlamentare".

Prefectul județului a mai arătat și ce a stat la baza deciziilor "A fost decizia pe care am luat-o împreună cu domnul comandant. Au fost decizii pe fondul a ceea ce s-a întîmplat: apariții în presă... Erau mai multe persoane, dar pentru că și-au declinat, au spus că nu mai doresc să participe, atunci am hotărît să participăm doar eu și domnul comandant al Garnizoanei. La acest eveniment este invitată toată lumea. Problema a fost doar în ceea ce privește alocuțiunile, așa că toată lumea va participa și va depune coroane. Nu am interzis nimănui să depună coroane".

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU