Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2658 > Politica Locala Nr. 2658 de luni, 16 aprilie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Deputatul PRM, Mircea Costache, mulţumit de răspunsurile ministeriale

Deputatul PRM, Mircea Costache, mulţumit de răspunsurile ministeriale

Deputatul P.R.M. de Buzău, Mircea Costache, a apreciat drept mulţumitor răspunsul primit de la Cabinetul mi­nistrului Culturii şi Cultelor, la interpelarea sa privind soarta bibliotecii din Simileasca.
Īn răspunsul ministrului, de la sfīrşitul lunii martie, se arată că, la intervenţia autorităţilor locale, Direcţia Agricolă Judeţeană, proprietarul imobilului, şi-a dat acordul privind prelungirea contractului de īnchiriere pīnă la 31 decembrie 2007. Deputatul Costache şi-a exprimat īndoiala că autorităţile locale vor găsi, pīnă la data menţionată mai sus, un alt spaţiu "adecvat şi propriu funcţionării unei biblioteci publice", pentru că "autorităţile locale au alte treburi, mai importante, de rezolvat". Mircea Costache a apreciat că, la sfīrşitul anului, atunci cīnd expiră şi prelungirea contractului, se va căuta "īn fugă" un spaţiu nou pentru biblioteca din Simileasca.
(A.L.)


Femeile pesediste se ocupă de copii

Organizaţia de femei a P.S.D. Buzău,a lansat, ieri, programul "Pe primul loc copiii", un proiect european aparţinīnd Partidului Socialiştilor Europeni.
Programul, care īşi propune "crearea unui serviciu public de calitate şi accesibil pentru toate categoriile sociale īn vederea creşterii şi īngrijirii copiilor īntre zero şi şase ani", a fost lansat oficial la Buzău de Mariana Barna, liderul organizaţiei femeilor social-democrate din judeţ.
Proiectul se va desfăşura, īntr-o primă fază, sub forma unei campanii de strīngere de semnături, īntre 15 aprilie şi 31 mai. "Vom strīnge semnături prin orice mijloace posibile", a declarat Mariana Barna, care a mai adăugat că, īn acest sens, se bazează şi pe o colaborare cu organizaţia de tineret a partidului.
"Sperăm ca acest proiect, īn urma campaniei noastre, să fie asumat de Guvern şi să fie finanţat din fondurile structurale", a precizat Mariana Barna.
(A.L.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU