Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2625 > Politica Locala Nr. 2625 de marti, 6 martie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Și-au dat proba de anvergură politică


P.S.D., obligat sa sustina o candidata din Galati la europarlamentare

articol de: Doru Gheorghiade
P.S.D., obligat sa sustina o candidata din Galati  la europarlamentare
 

Organizația P.S.D. Buzău nu are, cel puțin pînă în acest moment, un candidat pentru lista națională a candidaturilor social-democrate pentru Parlamentul European.

La nivelul Buzăului s-au purtat discuții aprinse pentru găsirea unei soluții prin care județul să poată strecura un nume pe respectiva listă. Tentativa a eșuat, în schimb, la un moment dat, de la Centru a răzbătut un zvon potrivit căruia pentru județul Buzău, din partea organizației județene, să fie susținuți foștii deputați P.S.D. Dumitru Pîslaru, pînă de curînd ambasador al României în Alger și Ionel Olteanu. Vestea a picat rău, atît în ceea ce-i privește pe cei ce conduc organizația județului, dar și pe cei din aripile divergente.

De această dată, practic, toți pesediștii buzoieni s-au exprimat clar împotriva unor astfel de candidaturi.

Senatorul Ion Vasile, de altfel, s-a aflat în conflicte directe cu cei doi. Încă din momentul în care se discutau listele pentru alegerile parlamentare din 2004, Ionel Olteanu și Ovidiu Cameliu Petrescu au fost categoric respinși de Ion Vasile, pe atunci prefect al județului, și personaj cu mare influență în partid, chiar și la nivelurile cele mai ridicate.

Cu toate acestea, Centrul a vrut să impună la Buzău pe Octavian Știreanu, care a și devenit deputat al Circumscripției electorale 10 Buzău, pe listele Uniunii Naționale P.S.D.+P.U.R.

Președintele organizației județene, Ion Vasile, a dat însă de înțeles că Buzăul nu va avea un candidat la europarlamentare, declarînd că strategia P.S.D. se axează pe susținerea candidaților pe regiuni de dezvoltare, așa încît județul nostru să susțină candidatura Adrianei Țicău, senator de Galați.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU