Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5970 > Politica Locala Nr. 5970 de marti, 5 noiembrie 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Cu bani de la Compania Națională de Investiții


Buzăul ar putea avea 5 stadioane noi

Obiectivele s-ar putea construi în orașul Buzău, Rm. Sărat, Pogoanele și în alte două comune

articol de: Andra VASILESCU
Buzăul ar putea  avea 5 stadioane noi
 

Buzăul ar putea avea, chiar de anul viitor, cinci stadioane noi. Cele cinci obiective vor fi amenajate prin programul Euro 2020, cu bani de la Compania Națională de Investiții, iar construcția lor ar putea începe în câteva luni. 

Stadioanele vor fi amenajate atât în municipiul Buzău cât și în Rm. Sărat și Pogoanele dar și în două comune. Tot de anul viitor, Buzăul are șansa de a fi numită capitala națională a tineretului. Peste 8 milioane de euro vor fi investiți în baze sportive ce urmează să fie amenajate chiar de anul viitor. Este vorba despre cinci stadioane de tip 1 ce vor fi construite atât în mediul urban cât și rural cu bani de la Compania Națională de Investiții, prin programul EURO 2020.

"Prin programul C.N.I. cu Federația Română de Fotbal județul Buzău va avea cinci stadioane de fotbal în acel program cu Euro 2020. Buzăul este singurul din țară care va avea cinci stadioane de câte 500 de locuri și dotate cu nocturnă. Acestea vor fi în municipiile Buzău și Râmnicu Sărat, în orașul Pogoanele și comunele Vernești și Poșta Câlnău", a precizat președintele AJF Buzău, Adrian Petre.

Documentația necesară pentru amenajarea celor cinci baze sportive a fost evaluată, iar în prezent Compania Națională de Investiții a ajuns la etapa organizării licitației pentru desemnarea constructorilor. Stadioanele vor avea o suprafață minimă de 13.000 de metri pătrați, având atât suprafață de joc cât și teren de antrenament. Tribunele vor avea 500 de locuri, iar pe timpul nopții întreg spațiul va fi iluminat. Tot de anul viitor, Buzăul ar putea deveni capitala națională a tineretului, iar luni primarul municipiului va avea o întâlnire în acest sens cu consilierul ministrului Tineretului și sportului.  

În cadrul discuțiilor, vor fi stabiliți pașii următori dar și grupul de lucru care va avea ca sarcină îndeplinirea tuturor cerin­țelor astfel încât anul viitor Buzăul să poate deține această onorantă titulatură de capitală națio­-nală a tineretului.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU