Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5942 > Politica Locala Nr. 5942 de marti, 17 septembrie 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34





Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro




Politica Locala

România, încă, în "epoca de piatră" a democrației


Precampania pentru prezidențiale a ajuns, la Buzău, în faza "măscăritul bannerelor"

Partidele au dat comunicate de presă în care se plîng că li s-au vandalizat bannerele, mash-urile și corturile de campanie

articol de: Doru GHEORGHIADE, Cristina STERIAN
Precampania pentru prezidențiale a ajuns, la Buzău, în faza "măscăritul bannerelor"
 

Campania electorală pentru prezidențialele programate în noiembrie se desfășoară după o lege halucinantă. Practic, ceea ce ar trebui să se producă în campania oficială este interzis în schimb este permis în precampanie. După cum vedem, însă, precampania aflată în aceste zile, în plină desfășurare și în care propaganda numită popular marketing electoral sau promovarea candidatului se face peste tot cu bani privați dar mai ales cu bani publici.

Pînă cînd electoratul își va face o părere și va merge sau nu la urne, mai e vreme, dar ceea ce azi se observă este că în toamna lui 2019, bannerele și afișele candidatului sînt măscărite, sistematic de indivizi necunoscuți. Și care vor rămîne fără îndoială necunoscuți pentru că autoritățile de anchetă nu-i vor descoperi niciodată pe făptași după cum experiența alegerilor postdecembriste a demonstrat deja. Partidele, supărate, au emis comunicate de presă. Iată-le:

Corturile de campanie, vandalizate

Corturile amenajate pentru strângerea semnăturilor destinate susținerii candidaților Mircea Diaconu, Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis au fost distruse în noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii buzoieni sesizându-se din oficiu în acest caz. Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru distrugere și înceracă să dea de urma autorului.  În afara corturilor desenate cu înscrisuri obscene, pe o prismă cu bannere de mari dimensiuni cu imaginea premierului Viorica Dăncilă au fost desenate mustăți și coarne, deși chipul acesteia era situat la o înălțime de peste 3 metri de sol. Organizația județeană a PSD Buzău a remis duminică un comunicat prin care condamnă incidentul.

"Organizația PSD Buzău condamnă incidentul pentrecut noaptea trecută în zona Pieței Dacia din Municipiul Buzău. Mai exact, cortul amenajat pentru strângerea de semnături pentru susținerea candidatului PSD la alegerile prezidențiale, dar și o prismă aparținând unei cunoscute agenții de publicitate care prezenta imagini ale aceluiași candidat, au fost vandalizate și au fost inscripționate expresii licențioase cu vopsea galbenă. Vom depune plângere penală la Poliția Municipului Buzău și vom solicita Poliției Locale imaginile de pe camerele de supraveghere pentru prinderea și sancționarea făptuitorului. În mod legitim ne punem întrebarea cum a fost posibil să fie vandalizate corturile candidaților PSD, PNL și Pro România, iar cortul candidatului USR -PLUS, aflat în aceeași locație în imediata vecinătate să rămână intact?…În final, lansăm un apel către colegii din celelalte partide pentru respectarea tuturor competitorilor politici așa cum procedăm și noi. Asemenea derapaje nu trebuie să mai aibă loc!", se arată în comunicatul organizației județene a PSD Buzău.

Și U.S.R. se plîng... 

Și filiala buzoiană a USR a transmis un comunicat după incidentul din week-end: "Filiala USR Buzău condamnă vehement practicile denigratoare folosite în campania electorală de către PSD Buzau, care fară nicio dovadă, aduce acuzații precum că USR ar fi vandalizat corturile. Mai mult, afișul electoral cu Dan Barna a fost vandalizat, acesta fiind amplasat la o înălțime considerabilă. In ceea ce privește cortul de campanie al USR Buzău care a scăpat nevandalizat, se datorează poziționării acestuia într-un loc mai puțin vizibil. Facem apel la autoritățile locale să investigheze imaginile de pe camerele video amplasate în zonă."

"Alianța USR-PLUS Buzău își exprimă indignarea față de vandalizarea așului candidatului la președinția României Dan Barna, din Piața Dacia, de pe strada Aleea Trandarilor, vis-a-vis de primăria Buzău. Vom face cu siguranță demersurile legale pentru identicarea și pedepsirea autorilor. Am aat de asemenea, cu dezămagire, că și corturile electorale ale altor competitori au fost vandalizate. PSD a vandalizat țara și este datoria noastră, a oamenilor cinstiți și corecți, să luam atitudine prin vot!", se arată în comunicatul de presă al organizației județene a Uniunii Salvați România.

La fel și P.N.L.

Și PNL Buzău a transmis un comunicat după incidentul din week-end: "Un demers dezamagitor de a condamna o intreaga clasa politica. Mai mult decat vandalismul in sine, acest act vorbeste despre un nivel scazut de creativitate si inteligenta, lucru cu atat mai trist. PNL nu incurajeaza astfel de comportamente si nici raspunsuri pe masura, lasam organele competente sa gaseasca faptasul si sa ia masuri.Continuam sa ne facem treaba, sa organizam perioada care va veni si ne indreptam atentia si energia spre lucruri care conteaza si care fac diferenta. Una peste alta observăm că toți se plîng că alții le-au distrus panotajul sau corturile de campanie. Așadar, avem trei posibilități. 

1) Adversarii politici au pus la cale distrugerile.  Dacă-i așa, politicul românesc n-a reușit încă să depășească "epoca de piatră" a democrației.

2) Și le-au distrus singuri ca să dea vina pe alții. Asta-i totuși o prostie, dar nu e exclusă.

3) Buzoienii apartinici și sătui să mai asiste la cum fierbe borhotul politic românesc i-au sancționat pe politicieni așa cum au putut.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
PNL, între campania electorală și guvernare
P.S.D. are mai mult timp pentru comunicare de cînd e în Opoziție

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU