Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5924 > Politica Locala Nr. 5924 de marti, 13 august 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Vor să cîștige alegerile locale


Cum se mișcă tînăra dreaptă politică buzoiană

USR+Plus lucrează la consolidarea schimburilor teritoriale și la listele cu candidați

articol de: Doru GHEORGHIADE
Cum se mișcă tînăra dreaptă politică buzoiană
 

Noile formațiuni politice de dreapta din Buzău se pregătesc pentru alegerile locale. USR+Plus, de pildă, alianță care a cîștigat europarlamentarele în municipiul reședință de județ, lucrează, potrivit liderilor fiecărei formațiuni membre a Coaliției locale, la consolidarea structurilor din teritoriu.     

Recent, organizația județeană PLUS și-a desemnat membrii structurilor de conducere. În cadrul lucrărilor Convenției Județene a Partidului Libertate, Unitate, Solidaritate a fost ales Biroul de conducere al filialei județene PLUS Buzău. Astfel, președinte a devenit, prin vot, Mihai Răzvan Moraru, Mihai Șuler - secretar general și Corneliu Baldovin, trezorier. De asemenea, au fost alese Comisiile de Cenzori și de Integritate și Arbitraj.

PLUS și USR își propun cîștigarea alegerilor locale 

În contextul rezultatelor foarte bune ale alianței USR+PLUS obținute la alegerile europarlamentare, membrii conducerii celor două formațiuni ale coaliției susțin, la unison, că și-au stabilit ca țintă cîștigarea alegerilor locale. "PLUS Buzău își propune obiective îndrăznețe. Își propune ca pînă la final de an să avem cît mai multe comunități activate și funcționale pînă la alegerile locale", a declarat presei Mihai Răzvan Moraru, imediat după alegerile interne ale PLUS Buzău.

Aceeași sursă a mai explicat că mecanismul de desemnare a candidaților pentru alegerile locale: "Alianța cu USR merge înainte tocmai că avem premisa că vom merge într-o alianță politică, iar USR va fi principalul aliat al PLUS și în următoarele runde de alegeri. Fiecare candidat își va definitiva o listă de candidați pe care îi propune, urmînd ca această listă să fie negociată între cele două partide în funcție de candidatul de pe fiecare unitate administrativ-teritorială cu cele mai mari șanse de a cîștiga."

La rîndul său, secretarul-general Mihai Șuler a zis că: Relațiile PLUS-USR vor fi cimentate printr-un protocol semnat pe plan județean: "Primul lucru pe care-l vom face în relația cu USR va fi un proiect în care să fixăm clar regulile, ce poate face fiecare, ce nu poate face, vom face în așa fel încît să avem foarte clare regulile și să plecăm de pe picior de egalitate. Plecăm de la premisa că sîntem parteneri, or atunci avem drepturi dar și obligații egale."

Se concretizează lista consilierilor U.S.R.

Cît privește Uniunea Salvați România filiala locală condusă de Irinel Cîrstea încearcă să comunice cît mai bine cu electoratul. În afara noilor sisteme electronice de tipul rețelelor de socializare, U.S.R. încearcă să iasă și în presa "clasică". Aflați de curînd în platoul emisiunii Sens Direct de la Focus TV, Irinel Cîrstea a anunțat că el și colegul său de partid Aurel Simion s-au înscris în cursa pentru Consiliul Local Municipal Buzău. Evident, candidaturile celor doi, dar și altele, vor trebui trecute prin "filtrele" alianței USR+PLUS așa cum am arătat mai sus.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU