Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5903 > Politica Locala Nr. 5903 de vineri, 5 iulie 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34





Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro




Politica Locala

O poveste absolut adevărată


Halucinant! Și stîlcit în bătaie și condamnat la închisoare

De ce? Pentru că aici, în Buzău - România, se poate

articol de: Doru GHEORGHIADE
Halucinant! Și stîlcit în bătaie și condamnat la închisoare
 

Lupta împotriva noilor forme de infracționalitate proliferate după schimbarea de regim din decembrie 1989 a creat, cîteodată, posibilitatea generării unor abuzuri îndreptate împotriva unor cetățeni care n-au avut puterea și resursele financiare să se apere față de nedreptățile la care au fost supuși chiar de către instituțiile statului care ar fi trebuit să-i protejeze.

Un astfel de caz s-a desfășurat în mai multe etape și a condus la condamnarea unui tînăr buzoian la închisoare, însă, condamnatul susține cu tărie că împotriva lui s-a constituit, practic, un grup infracțional organizat format din personaje cunoscute ale așa-zisei lumi interlope buzoiene, alături de care s-au asociat polițiști și procurori din zona antimafia.

Într-un lung memoriu adresat redacției "Șansa Buzoiană", tînărul, căruia am decis, din motive obiective, să-i protejăm identitatea, dar căruia îi vom publica inițialele, relatează un concurs de împrejurări halucinant, care, în final, au dus la o decizie definitivă a Tribunalului Buzău care l-a condamnat la doi ani și o lună de închisoare cu suspendare pentru constituirea de grup infracțional organizat. 

Cum a pornit tăvălugul  C.I.M. este un tînăr din orașul Buzău care, după cum reiese din desfășurarea "ostilităților" s-a aflat la un moment dat în locul nepotrivit în momentul nepotrivit.

Totul a pornit într-o noapte în iarna anului 2015, în luna februarie, atunci cînd, aflat într-un club din oraș a intrat, așa cum pretinde, într-o dispută bărbătească cu doi buzoieni la fel de tineri ca și el. Conflictul a pornit de la scandalul mai vechi dintre adolescenți, fiecare dintre aceștia aflați în grupurile adunate ad-hoc rivale în seara cu pricina. În final, rivalii lui CIM i-au aplicat o bătaie zdravănă, băiatul alegîndu-se cu o fractură de piramidă nazală și cu o mînă ruptă, afecțiuni care au necesitat 50 de zile de îngrijiri medicale asidue. Firesc, tînărul a depus plîngere la Poliție, însă, agresorii, băieți cunoscuți în oraș ca avînd relații în Poliție și Procuratură, l-au somat să și-o retragă altfel "va fi rău".

CIM nu și-a retras plîngerea și, așa după cum declară, la doar cîteva zile după amenințare, în luna mai 2015, l-au călcat procurorii D.I.I.C.O.T., polițiștii și mascații. Descinderea a avut de toate; s-a produs în zori, iar cei din casă, printre care și fratele minor al lui CIM au fost puși la podea și apoi săltați și duși la anchetă, după ce în prealabil s-a făcut o percheziție.

Acuzația? Trafic de droguri și proxenetism. Grav de tot! La percheziție în apartamentul din Micro 14 nu s-a găsit nimic compromițător, însă, ancheta a continuat, iar CIM a fost monitorizat specific, filat și interceptat telefonic și ambiental. După o lună, foarte interesant, dosarul său a fost clasat la Procuratură, dar a fost chemat la Poliție unde a fost informat că totul a pornit de la un denunț al unui anume P.A. care a scris despre el că e traficant de droguri și proxenetism. 

Hop, a doua descindere

Povestea continuă și mai halucinant. La doar o lună, în iunie, altă descindere cu mascați în zori, aceleași acuzații, iarăși audieri. La percheziții nu s-a găsit nimic, însă, deși CIM era covalescent după o grea operație chirurgicală, a fost săltat din patul în care zăcea cu perfuzii și dus la audieri, unde a fost anchetat 8 ore încheiate. De astă dată, anchetatorii n-au mai lăsat lucrurile neterminate, iar CIM a fost trimis în judecată. Pe culoarul judiciar pe care a intrat, a fost, în final condamnat la 2 ani și o lună închisoare cu suspendare așa cum am spus mai sus. Totuși, CIM se jura că n-a fost niciodată traficant nici proxenet, dar recunoaște că de vreo cîteva ori a luat etnobotanice. Adică, maxim consumator. Dar, pentru că "băieții deștepți" cu care s-a încăierat au avut relații a pierdut, iată, și "partida juridică".

Nu-i mai puțin adevărat că rivalii săi stau și ei să fie, pînă la urmă condamnați, numai că anchetele și procesele lor au fost tărăgănate ani și ani. De ce? Pentru că aici, la Buzău, se poate.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU