Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5897 > Politica Locala Nr. 5897 de miercuri, 26 iunie 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Cînd încep lucrările de reabilitare ale podului Marghiloman

articol de: Marilena DINU
Cînd încep lucrările de reabilitare ale podului Marghiloman
 

Lucrările de reabilitare a podului Marghiloman, obiectiv din care la finele săptămânii trecute s-a desprins pur și simplu o balustradă din beton care a căzut peste șosea putând provoca o adevărată nenorocire, ar putea începe în două săptămâni.  

Anunțate în regim de urgență, lucrările pentru reabilitarea podului, nu pot începe nicidecum mai devreme, a anunțat primarul Buzăului Constantin Toma, care a făcut luni noi verificări menite să ofere  cauza exactă care a dus la desprinderea bucății de beton dar și valoarea reparațiilor. Întregul raport  trebuie avizat de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și trimis mai apoi la Guvern pentru finanțare. În cazul în care statul nu va putea suporta cheltuielile pentru reparațiile necesare, întreaga reabilitare a podului stă sub semnul întrebării, primarul Constantin Toma anunțând că bugetul Primăriei este prea mic anul acesta, în comparație cu nevoile ivite. 

 "Am fost acolo și dimineață împreună cu expertul, cu domnul inginer Constantinescu, și cu cei de la URBIS. Am vizionat podul. (..) vom propune Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care vca fi convocat marți de doamna prefect, și un deviz, o cifră, un termen estimativ astfel încât să putem merge să solicităm un sprijin Guvernului, în primul rând să ne lase să construim, fără procedurile lungi de licitație care pot ajunge până la 2 ani cu contestații, în al doilea rând poate obținem și bănuți pentru că anul acesta stăm prost", a explicat primarul. Odată cu începerea lucrărilor de reabilitare a podului Marghiloman,  autoritățile buzoiene speră să înceapă șantierul și la podul de la Metalurgica, obiectiv care, potrivit primarului Toma, s-ar afla într-o stare critică de degradare, având proble­me inclusiv la structură.

"Am vizionat și podul de la Metalurgica, atât cel peste calea ferată, cât și cel peste calea rutieră. Astăzi se lucrează la documentație și pentru acest pod, inclusiv la devize. În ședința CJSU de marți trebuie să se consemneze valorile și să stabilim condițiile în care ne ducem la Bucuresti să obținem o hotărâre de Guvern privind refacerea celor două poduri în regim de urgență. Prefectura va trimite propunerea Guvernului, astfel încât în ședința de săptămâna aceasta să se dea un verdict si de săptămâna viitoare să găsim o firma  să se apuce de treabă serios. O firmă care a mai făcut poduri, pentru că nu ne putem juca cu așa ceva. În maxim două săptămâni să începem lucrările", a mai spus primarul Constantin Toma.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU