Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5890 > Politica Locala Nr. 5890 de miercuri, 12 iunie 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

O telenovelă de prost-gust


Fost șef al P.N.L. Buzău, achitat, definitiv, într-un dosar D.N.A.

Ex-consilierul președintelui Iohannis și fost deputat, George Scutaru, a fost judecat pentru spălare a banilor

articol de: Cristina STERIAN
Fost șef al P.N.L. Buzău, achitat, definitiv, într-un dosar D.N.A.
 

Fostul președinte al PNL Buzău și fost consilier prezidențial, George Scutaru, a fost achitat în dosarul în care a fost judecat pentru spălare de bani. În același dosar, a fost judecat și achitat acum  fostul deputat PNL Dan Motreanu.  

Cei doi au  fost acuzați că au primit 170 de mii de euro, respectiv 250 de mii de euro, pentru finanțarea campaniilor electorale din 2008 ale candidaților PNL la alegerile locale și parlamentare.

Și Ana Maria Schaer, administrator al unei societăți comerciale, cea de-a treia persoană inculpată în acest dosar, a fost achitată, printr-o decizie definitivă luată luni de instanța supremă.  "Respinge, ca nefondat, apelul formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Direcția Națională Anticorupție împotriva sentinței penale nr.384 din data de 25 iunie 2018 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția penală, în dosarul nr. 3517/1/2015, privind pe inculpații Scutaru George-Adrian, Motreanu Dan-Ștefan și Schaer Ana-Maria", a transmis, luni instanța supremă. În septembrie 2015, procurorii anticorupție i-au trimis în judecată pe fostul consilier prezidențial pentru securitate națională George Adrian Scutaru și pe fostul deputat PNL Dan Motreanu, pentru spălare de bani. Pentru aceeași faptă a fost judecată și Ana Maria Schaer, administrator al unei societăți comerciale. Potrivit rechizitoriului procurorilor, în cursul anului 2008, Cristinel Bîgiu, fost președinte al Consiliului Județean Buzău, denunțător în acest dosar, ar fi pretins de la o persoană aproximativ un milion de euro, cu titlu de mită, pentru a-l pune în posesia unor terenuri aflate în municipiul Buzău.  Din suma pretinsă, Bîgiu ar fi primit 700.000 de euro, din care le-ar fi dat lui George Scutaru și Dan Motreanu sumele de 170.000 de euro, respectiv 250.000 de euro, conform unei înțelegeri anterioare, pentru finanțarea campaniilor electorale din 2008 ale candidaților PNL la alegerile locale și parlamentare din acel an, susțineau procurorii DNA. Pentru a ascunde proveniența acestor sume, Scutaru, Motreanu și Ana Maria Schaer "au inițiat un mecanism financiar fictiv, folosindu-se de documente justificative ce nu corespund realității, prin care suma de 1.213.085 lei a fost transferată, în mai multe tranșe, din contul societății administrate de către aceasta din urmă către o firma care a produs articole de vestimentație folosite ca materiale în campania electorală", au mai scris procurorii în rechizitoriu. În 2018, George Scutaru, fost președinte al PNL Buzău și fost consilier prezidențial, și fostul deputat PNL Dan Motreanu au fost achitați în dosarul în care au fost judecați pentru spălare de bani. Procurorii au făcut însă recurs, respins, iată, de instanță, care luni, 10 iunie, au dat decizia definitivă în acest dosar prin care  Scutaru și Motreanu au fost achitați.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Un consilier județean implicat într-un accident rutier
De ce nu mai vrea nimeni să fie director la Spitalul Județean

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU