Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5883 > Politica Locala Nr. 5883 de joi, 30 mai 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

S-a întîmplat, în direct, la Focus TV


Cum au bătut palma U.S.R. și P.N.L. la Buzău

Consilierul local P.N.L.-ist Constantin Ionescu și liderul userist, Irinel Cîrstea, au stabilit să propună hotărîri comune în C.L.M.

articol de: Cristina STERIAN
Cum au bătut palma U.S.R. și P.N.L. la Buzău
 

USR-PLUS este, fără îndoială, partidul care a performat cel mai bine la alegerile europarlamentare de duminica trecută. Alianța 2020 a cîștigat scrutinul la nivelul municipiului reședință de județ, înfrîngînd P.S.D.-ul condus în orașul Buzău de primarul Constantin Toma și plasînd P.N.L. pe locul trei, chiar dacă aici Alianța a scos pe județ un scor sub cel național.

În mod evident, un scor foarte bun a obținut în județ și partidul înființat de fostul premier Victor Ponta, PRO România a scos un rezultat foarte bun la scrutinul de săptămîna trecută. În ceea ce-i privește pe cei de la Mișcarea Populară, ei au luat în județ un scor foarte aproape de media de pe țară. Ziua de luni a confirmat situația înregistrată la închiderea urnelor și numărarea paralelă a partidelor de luni noapte. Astfel, după contabilizarea rezultatelor pentru cele 80 de secții din municipiul Buzău rezultatele au arătat că U.S.R. a obținut 24,01%, P.S.D. 23,01%, P.N.L. 18,47%, PRO România 11,72%, P.M.P. 6,90%, iar A.L.D.E. a luat 5,68%. Așadar, USR-PLUS a produs marea surpriză.

Prezent, marți seară, la emisiunea Sens Direct de la Focus TV, liderul U.S.R. Buzău, Irinel Cîrstea a explicat că succesul partidului său s-a produs pentru că U.S.R. a făcut la Buzău "campania pe stradă", intrînd în contact direct cu buzoienii. În plus, Cîrstea a declarat în cadrul aceleiași emisiuni că oamenii s-au plictisit de "proiecte explicate", și vor realizări concrete. Or, P.S.D. a lansat la nivelul municipiului Buzău foarte multe proiecte ambalate în multă comunicare de tip propagandistic, dar au reușit puține realizări concrete în teren. În plus, a mai zis Irinel Cîrstea, puțini oameni știu că: "P.S.D. la nivelul județului Buzău a avut cea mai constantă și mai mare scădere în opțiunile de vot din 2016 și pînă în ziua de astăzi". Fapt pe care puțini oameni l-au observat, a mai adăugat useristul Cîrstea.

Au bătut palma

În timpul emisiunii suscitate, la care a parti­cipat și liderul P.N.L. municipal Buzău, consilierul Constantin Ionescu, s-a concretizat o viitoare colaborare între U.S.R. și P.N.L. la nivel de proiecte locale. Ionescu și Cîrstea "au bătut palma", la propriu, stabilind la finalul emisiunii să lanseze proiecte comune de hotărîri C.L.M. după ce, în mod evident, vor fi discutate împreună.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU