Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5807 > Politica Locala Nr. 5807 de joi, 10 ianuarie 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Se micșorează tarifele la apa potabilă

S-ar putea reduce tariful și la energia termică

articol de: Cristina STERIAN
Se micșorează tarifele la apa potabilă
 

Prima lună a anului vine cu schimbări tarifare pentru serviciile de apă și canalizare. Beneficiarii servicilor de canalizare din regiune vor plăti de luna aceasta mai puțin. E drept însă că scăderea abia dacă va fi resimțită de abonați.

După ce taxa pe valo­are adaugată la apă a scăzut de la 19 la 9%, anul trecut, începînd din această lună aceeași scădere va fi aplicată și în cazul serviciilor de canalizare. Cu alte cuvinte, începutul de an vine cu schimbări tarifare pentru abonații Companiei de Apă Buzău. Purtătorul de cuvînt al instituției, Timotei Oprea, a menționat că buzoienii vor plăti în loc de 8.15 lei, 7.89 lei pentru canalizare. Pe de altă parte, o scădere semnificativă s-ar putea înregistra la energia termică. În februarie se așteaptă să fie aprobat proiecutl delege dezbătut de cîteva luni în Parlament,  prin care TVA-ul la aceste serviciu să scadă de la 19 la 5%.

Deputatul PSD de Buzău, Sebastian Radu a menționat că proiectul a trecut de ordinea de zi a Camerei Deputaților și a fost dezbătut în Comisia de specialitate a Parlamentului, iar dacă va fi promulgată această lege va modifica Legea serviciilor de alimentare cu energie termică și va fi aplicată din iarna 2019, modificînd tariful de aplicare a energiei termice cu 5%. Pînă atunci însă, cetățenii racordați la sistemul centralizat de încălzire vor plăti ca și pînă acum, indiferent de orașul în care trăiesc.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Judecată, la final, într-un dosar cu nume celebre
Factură uriașă pentru luminițele de Crăciun

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU