Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5807 > Politica Locala Nr. 5807 de joi, 10 ianuarie 2019  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Anul nou a venit cu scumpiri


Taxa de concesionare a locurilor de parcare se majorează

Va costa mai mult cu 30 de lei pe an

articol de: Marilena DINU
Taxa de concesionare a locurilor de parcare se majorează
 

Anul 2019 vine cu taxe majorate pentru propietarii de autovehicule din municipiul Buzău. Taxa anuală pentru concesionarea locurilor de parcare de lîngă bloc va fi majorată cu 30 de lei. Precizarea a fost făcută de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, prezent în studioul Focus TV. 

Edilul-șef al Buzăului a precizat că anul acesta va continua acțiunea de amenajare a parcărilor de reședință astfel încît locurile de lîngă bloc să poată fi concesionate. Însă, în același timp,  va fi modifictaă suma pe care trebuie să o plătească buzoienii care vor să fie siguri că au unde să își parcheze mașina cînd ajung acasă. Taxa anuală pentru locurile de parcare va fi majorată de anul acesta, astfel încît o parte din banii plătiți de buzoieni să fie folosiți pentru întreținerea spațiilor verzi din jurul blocurilor.

"Se face o lucrare cu toate parcările din Buzău pentru că înainte să atribuim locurile de parcare, trebuie să amenajăm parcarea, să o marcăm, după care va fi atribuirea acestor locuri. Pe data de 17 va fi în Consiliul Local încă o hotărîre de Consiliu Local care să întărească și mai mult ceea ce dorim să facem aici. Vom mări și banii anual pentru că de la 90 de lei la 120 de lei atenție, pe an, iar 30 de lei să rămînă la asociațiile de locatari pentru a îngirji spațiile verzi, după ce noi le amenajăm și a avea grijă în jurul blocurilor de curățenie.", a declarat primarul Constantin Toma.

Toate garajele desființate

Între timp, autoritățile caută soluții pentru a amenaja noi parcări în municipiu, în condițiile în care numărul mașinilor care circulă zilnic pe străzile orașului a crescut semnificativ iar locurile de parcare sînt simțitor mai puține. Una dintre variantele alese a fost demolarea tuturor garajelor existente în oraș chiar din primăvară. Astfel, autoritățile susțin că se vor cîștiga spații importante astfel încît să fie redus deficitul privind locurile de parcare din cartierele orașului.

"Am luat decizia ca de la 1 martie toate garajele să fie desființate. Este o problemă spinoasă, dar nu avem ce face. Buzăul trebuie să se dezvolte, vă dați seama, în doi ani și jumătate, aproape s-a dublat numărul de autoturisme din Buzău, nu este o glumă. Mai puțin de 158.000, deci este o nebunie efectiv. Au fost 17.000 în 2017, probabil încă 17.000, nu am ultimele date acum, și avem vreo 41.000. Nu mai vorbesc de flotele astea care sînt înmatriculate cu numere de leasing, care nu sînt cu numere de Buzău și nu sînt îmatriculate la noi.", a mai spus edilul orașului.

Primăria a emis notificări

Încă de anul trecut Primăria Buzău a trimis notificări buzoienilor care dețin garaje lîngă bloc prin care proprietarii erau înștiințați că trebuie să-și demoleze construcțiile. O decizie care a stîrnit revolta multora, nemulțumiți că sînt obligați să spună adio unor investiții făcute într-o viață.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Judecată, la final, într-un dosar cu nume celebre
Factură uriașă pentru luminițele de Crăciun

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU