Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5793 > Politica Locala Nr. 5793 de joi, 6 decembrie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Senatorul PSD, Lucian Romașcanu, premiat de comunitățile evreiești din România

articol de: (D.G.)
Senatorul PSD, Lucian Romașcanu, premiat de comunitățile evreiești din România
 

Senatorul PSD de Buzău Lucian Romașcanu a primit săptămâna trecută medalia "Prieten al Comunităților Evreiești din Romania" acordată de Federația Comunităților Evreiești din România.

Medalia împreună cu brevetul semnat de Dl. Dr. Aurel Vainer, Președintele Federației, sunt acordate ca recunoaștere a meritelor senatorului Romașcanu, atât în activitatea de ministru cât și ca parlamentar, pentru sprijinirea constantă și concretă a proiectelor comunității evreiești din România. 

"Poporul român, de-a lungul secolelor i-a considerat parte a sa pe cei care și-au găsit casă între granițele noastre. Este și cazul comunităților evreiești care și-au împletit destinul cu românii, in vremuri mai bune sau mai tulburi. Astăzi am avut marea onoare de a primi medalia "Prieten al Comunităților Evreiești din Romania". Am primit-o cu smerenie din cel puțin două motive. În primul rând este o medalie, așa cum am declarat și în cadrul festivității de acordare, care se cuvine tuturor românilor care, în momente grave ale istoriei, au fost alături de evrei cu riscul propriei vieți sau libertăți. În al doilea rând am primit-o într-o extrem de onorabilă companie, personalități alături de care este întotdeauna o bucurie să te afli.", a spus senatorul Lucian Romașcanu în cuvântul de mulțumire. În cadrul aceleiași festivități au mai fost medaliați ES Ioan Robu, Arhiepiscopul și Mitropolitul Romano-catolic de București, Academicianul Eugen Simion, Profesorul Dr. Irinel Popescu, ES Sergey Minasyan, ambasadorul Armeniei la București, Academicianul Bogdan Simionescu, vicepreședintele Academiei Române.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU