Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5779 > Politica Locala Nr. 5779 de marti, 13 noiembrie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Lovitură de teatru!


Instanța a desființat dosarul D.I.I.C.O.T. al lui "Piticu"

Dosarul s-a întors la procurorii antimafia

articol de: Cătălina JINGOIU
Instanța a desființat dosarul D.I.I.C.O.T. al lui "Piticu"
 

O soluție pronunțată ieri de magistrații Curții de Apel Ploiești aruncă în aer unul dintre cele mai răsunătoare dosare instrumentate de procurorii DIICOT. Este vorba despre dosarul în care afaceristul Dorin Marinescu, zis Piticu’, a fost trimis în judecată alături de alți doisprezece inculpați, printre care un judecător, un lichidator judiciar și patru polițiști. 

La mai bine de un an și jumătate de la trimiterea dosarului în instanță, judecătorul de cameră preliminară de la Curtea de Apel Ploiești a constatat nulitatea rechizitoriului în cazul a trei inculpați și neregularități în cazul celorlalți și a decis să restituie cauza Serviciului Teritorial Buzău al DIICOT. 

Iată, mai jos, soluția: 

"Admite exceptia necompetentei dupa calitatea persoanei a organului de urmarire penala formulată de inculpatii STANESCU MIHAIL GABRIEL, GAVRILA LIVIU si CHIURCIU GHEORGHE si in consecinta : Constata nulitatea rechizitoriului din 26.04.2017 emis în dosarul nr. 64/D/P/2014 al Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casație și Justiție- DIICOT- Serviciul Teritorial Buzau, numai cu privire la cei trei inculpati . Restituie cauza la Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casație și Justiție- DIICOT -Serviciul Teritorial Buzau in vederea aplicarii dispozitiilor art. 58 Cod pr.penala. II. Admite in parte cererile si exceptiile invocate de inculpatii Marinescu Dorin , Marinescu Carmen, Rosioru Vartan, Draghia Danut, Onel Ionel , Bajan Gheorghe, Rusu Petruta , Sandu Mihai si Stoica Ioan și in consecinta: Constată neregularitatea rechizitoriului nr. 64/D/P/2014 din 26.04.2017 al Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casație și Justiție - DIICOT - Serviciul Teritorial Buzau în ceea ce privește numarul infractiunilor de dare de mită , respectiv complicitate la dare de mita reținute în sarcina inculpatilor Marinescu Dorin și Marinescu Carmen . În baza art. 102 alin.2 Cod pr. Penala exclude din materialul probator interceptările și înregistrările comunicațiilor si in mediu ambiental efectuate în baza mandatelor."

Soluția a fost pronuțată pe 12 noiembrie, cu drept de contestație. Dacă nu o vor contesta, procurorii DIICOT Buzău au la dispoziție 5 zile să comunice dacă mențin dispo­zi­ția de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei ori să procedeze la remedierea neregularităților actului de sesizare. Cert este că, prin excluderea interceptărilor și înregistrărilor din dosar, cauza rămîne una foarte "subțire", fără acuzații de corupție, ci doar cu infracțiuni economice care ar mai putea fi susținute cu materialul probator rămas. 

De menționat că la acest deznodămînt s-a ajuns după ce primul judecător care a analizat excepțiile și cererile în camera preliminară, la Curtea de Apel Ploiești, le-a respins, la pachet, iar Instanța Supremă, analizînd contestația, a desființat, în parte, soluția și a dispus rejudecarea cererilor și excepțiilor invocate.

De notat că este a doua oară cînd dosarul se întoarce la DIICOT Buzău ca urmare a neregularităților constatate în instanță.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU