Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5726 > Politica Locala Nr. 5726 de marti, 7 august 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Galleria Mall, un fel de Bibliotecă Județeană

articol de: Marilena DINU

Biblioteca Județeană va intra în reabilitări. Este cunoscut deja faptul că va fi mutată într-un centru comercial de pe Unirii Nord și anume Galeria Mall. Aceasta presupune mutarea fondului de carte la Galeria Mall, acolo unde va activa pe parcursul lucrărilor de reabilitare. Însă acțiunea nu este una simplă, ci de proporții mari, căci se poate detensiona clădirea în urma mutării cărților, ceea ce ar putea conduce la daune ample. Operațiunea va avea loc cu ajutorul celor din Armată.

"Se vor face amenajările, așa cum prevede contractul cu proprietarul spațiului, se vor termina lucrările de amenajare cu toate aprobările necesare, de la aprobări ISU și până la compartimentarea corectă a activității care trebuie să fie desfășurată acolo. Undeva din luna septembrie începe mutarea fondului de carte din Biblioteca Județeană, acolo unde își are acum locația pe Bulevardul Unirii în Galleria Mall.

Va fi o operațiune care va dura o perioadă între 30 și până la 90 de zile. Nu am avut niciun fel de contact să vedem suma pe care ne-ar lua-o operatorul care ar face acest lucru. Cu siguranță, mutarea se va face de către Ministerul Apărării Naționale, sunt specializați și au experiențe în acest domeniu. Este o operațiune amplă. Dacă nu face cineva de specialitate se poate întâmpla, din cauza volumului mare de cărți, cantitatea acestora fiind de mii de tone, să se deterioreze clădirea. 

Dar din punct de vedere financiar, nu s-au pus niciun fel de discuții ca armata să ne perceapă un leu, un euro, doi euro etc. Bineînțeles că probabil vor fi niște costuri, dar la momentul respectiv căci trebuie făcut un contract și atunci vom vedea cât va costa, dar eu nu cred că va fi o sumă foarte mare. Bineînțeles că trebuiesc acoperite cheltuielile. (De exemplu, combustibilul, etc.)

Operatorul care va efectua această lucrare se va ocupa de la transport pana la manevrarea acestui fond de carte pentru că trebuiesc îndeplinite anumite criterii, de unde trebuie să înceapă afluirea de carte, din ce zonă, de la parter de la subsol, câte trebuiesc luate. Încă o dată, trebuiesc firme de specialitate, altfel se riscă dărâmarea clădirii. Armata este specializată din acest punct de vedere pentru că au unități speciale care se pricep la această operațiune.", e explicat Petre Emanoil Neagu, directorul Consiliului Jude­țean Buzău.

Proprietarul noii locații a Bibliotecii Județene are o lună la dispoziție pentru a ocupa de spațiul destinat acesteia, trebuind să pună la punct atât avizele, cât și amenajarea locului pentru o funcționare în bune condiții. Timpul lucrărilor nu este determinat, însă cel puțin cinci ani de la începerea lucrărilor de reabilitare, Biblioteca își va desfășura activitatea la Galleria Mall.  

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Se scumpește gigacaloria

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU