Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5726 > Politica Locala Nr. 5726 de marti, 7 august 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

S-a votat luni


Conducere nouă la Compania de Apă

Iată cum arată Consiliul de Administrație după votul de ieri

articol de: Marilena DINU
Conducere nouă la Compania de Apă
 

Conducere nouă pentru Compania de Apă Buzău, operator care asigură servicii de apă și canal în județul Buzău. Acționarii au votat luni structura Consi­liului de Administrație din următorii patru ani.

Cu excepția municipiului Buzău care și-a transmis votul prin corespondență, toți ceilalți acționari au avut reprezentanți la ședință. În prealabil, componența noului Consiliu de Administrație fusese votată de fiecare dintre acționari, respectiv Consiliul Județean, dar și consiliile locale din Buzău, Rîmnicu Sărat, Pătîrlagele, Pogoanele și Nehoiu. Ședința acționarilor a debutat la ora stabilită, douăsprezece, dar de la ea au lipsit președintele Consiliului de Administrație provizoriu, Cornel Pitiș, cel care ar fi trebuit să conducă reuniunea. În absența acestuia, reprezentantul Consiliului Județean, Mirela Oprea, a fost desemnat de acționari să conducă lucrările.

Votarea fiecăruia dintre cei cinci membri ai noului Consiliu de Administrație s-a făcut nominal. Aceștia sînt Manuela Claudia Zoița, Bogdan Ion, Petruș Hinta, dar și Lucian Sălcuțan și Simona Săvulescu, ultimii doi fiind la primul mandat în Consiliul de Administrație al Companiei. Cu toții au primit votul delegaților acționarilor.

Mesaj de încredere

"Pentru că avem cel puțin doi membri ai noului viitor Consiliu de Administrație, un mesaj cel puțin din partea Autorității Publice Județene este de încredere într-o colaborare cu toți partenerii instituționalizați, interesați și abilitați după lege în funcționarea Operatorului regional, Consiliul de Administrație, managementul companiei ADI Buzău 2008 și fiecare dintre, atât membri ADI Buzău 2008, cât și acționarii din Adunarea Generală, o colaborare corectă, transparentă și cu multă colaborare pe toate problemele.", a declarat Mirela Oprea, președintele ședinței de luni a C.A. al Companiei de Apă Buzău.

Pe ordinea de zi s-au mai aflat și contractul de mandat și valoarea indemnizației. Dacă în cazul contractului, acesta a fost aprobat cu amendamentul că va avea și un act adițional, indemnizațiile au fost votate fără alte discuții.

Valoarea indemnizațiilor lunare ale membrilor Consiliului de Administrație a fost propusă în sumă de 3.687 de lei, brut, propunere formulată în funcție de salariul mediu pe ramură.

"Reprezintă un salariu mediu pe economie pe ramura apă, generic spus. Ne-am însușit punctul de vedere al acționarului majoritar ca și alți colegi pentru că interesul, cel puțin din punct de vedere al autorității pe care o reprezint este ca orice gen de divergențe, de neînțelegeri să fie amiabil soluționate. Și cred că ați remarcat că l-am întrebat pe managerul Companiei dacă, cu această indemnizație, se încadrează în bugetul de venituri și cheltuieli aprobat pentru 2018. A făcut această afirmație și poate că este această indemnizație mai mare față de ceea ce noi am propus, poate reprezenta și un stimulent pentru Consiliul de Administrație, să se aplece și să colaboreze între ei, astfel încât să fie cu adevărat un suport prin atribuțiile pe care le au prin lege, pentru managementul Companiei.", a mai explicat Mirela Oprea.

După parcurgerea primelor 3 puncte de pe ordinea de zi, lucrările s-au desfășurat cu rapiditate. Toate celelalte puncte au vizat situațiile financiare și descărcarea de gestiune pentru anul 2017, inclusiv însușirea rezultatelor unui audit derulat la Compania de Apă.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Se scumpește gigacaloria

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU