Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5691 > Politica Locala Nr. 5691 de miercuri, 6 iunie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Cum luptă deputatul Sebastian Radu cu viciile

articol de: (D.G.)
Cum luptă deputatul Sebastian Radu cu viciile
 

Deputatul buzoian PSD Sebastian Radu încearcă să lupte pe căi parlamentare împotriva fumatului. Recent, el a participat la "Tutunul distruge inimi! Respiră sănătate!", dezbaterea cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun (31 mai), alături de reprezentanți ai celor două camere ale Parlamentului, Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, directorul Institutului de Sănătate Publică, dar și alături de profesioniști din domeniul sănătății inimii, pneumologie sau prevenirea și comba­terea consumului de tutun. 

Inițiativa a venit din partea Organizației Mondiale a Sănătății, Societatea Română de Cardiologie împreună cu Societatea Română de Pneumologie organizând miercuri dezbaterea la Comisia pentru Sănătate din cadrul Camerei  Deputaților. Deputatul buzoian Sebastian Radu a luat parte la aceste dezbateri și a venit cu inițiative privind prevenirea consumului de tutun și nicotină. Prin această dezbatere organizatorii și-au propus să atragă atenția asupra prevenirii fumatului, dar și să discute posibile modificări legislative care s-ar impune  pentru a soluționa situația de urgență reprezentată de consumul de tutun din țară.

"Starea de fapt de acum nu mai lasă loc de declarații politice. Este momentul în care trebuie să avem inițiative concrete în privința reglementării tutunului și a produselor care promovează fumatul.

Tinerii sunt expuși la tot mai multe produse din tutun promovate ca mai puțin nocive decât țigările clasice, dar trebuie să privim adevărul în față: fumatul, indiferent de forma pe care o îmbracă, este nociv și atât. Este cazul ca fiecare dintre cei care avem putere de decizie să ne sprijinim reciproc în susținerea proiectelor care să se adreseze tutunului și nicotinei, nu doar țigărilor.

Să reglementăm ambalajele neutre pentru toate aceste tipuri de produse, vânzarea lor în spații nemarcate de reclame atrăgătoare, să actualizăm definiția fumatului și, foarte important, să ne asumăm public decizia de a lupta pentru prevenirea consumului de tutun și nico­tină și scăderea numărului de fumători activi, pasivi sau "la mâna a treia", a transmis, printr-un comunicat de presă deputatul PSD de Buzău Sebastian Radu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU