Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5681 > Politica Locala Nr. 5681 de miercuri, 16 mai 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Concurs reluat


Cine vrea să devină șef al Poliției Locale

Deocamdată, există un singur dosar depus pentru postul de director

articol de: Doru GHEORGHIADE
Cine vrea să devină șef al Poliției Locale
 

Concursul pentru șefia Poliției Locale Buzău stîrnește interesul opiniei publice în condițiile în care prima tentativă de a desemna ocupanții funcțiilor de director, director adjunct și șef al Disciplinei Rutiere a fost suspendat la începutul lunii aprilie. Atunci, au existat suspiciuni privind o potențială stare de incompatibilitate al unui membru al Comisiei de Evaluare.

Funcția este importantă pentru comunitatea buzoiană deoarece Poliția Locală, o instituție marcată de problemele generate concedierea personalului contractual, chestiune aflată acum pe rolul Justiției, are responsabilități importante pe linia ordinii publice dar și a circulației și urbanismului.  În plus, aceeași instituție are probleme de imagine, iar mulți polițiști locali nu se bucură de autoritatea necesară pentru îndeplinirea unor misiuni grele. Un exemplu care întărește cele de mai sus s-a produs recent atunci cînd un polițist local a fost băgat în spital de un rrom care l-a lovit în barbă și l-a băgat în spital.

Cine s-a înscris

Pînă la ora redactării acestui text, pentru cea mai importantă funcție scoasă la concurs își depusese dosarul doar fostul comandant al Inspectoratului Județean de Poliție, cms-șef Ion Marin. El s-a înscris și la prima rundă, după ce, în prealabil, renunțase la mandatul de consilier local municipal PMP. Marin întrunește condițiile puse de angajator, adică are studii superioare de drept sau administrație publică cu master și a fost cel puțin trei ani într-o funcție de conducere și management.

Concursul are o probă scrisă care, dacă nu se întîmplă nimic deosebit se va da pe 13 iunie, iar interviul pe 18 aceeași lună. Desigur dacă dosarul de înscriere va fi acceptat de comisie, ceea ce este foarte probabil să se întîmple.

Cine ar mai viza postul?

Funcția cea mai înaltă din Poliția Locală Buzău, dincolo de importanța ei, este una destul de bine remunerată. Surse oficiale ne-au relatat că salariul net este de 7000 ron, ceea ce e mulțumitor pentru un oraș ca Buzăul. Totuși, așa cum spuneam, Poliția Locală are probleme care trebuie rezolvate, atît în ceea ce privește eficiența unor angajați, dar și pentru că funcționează într-un cadru normativ profund neadaptat realităților. Așadar, e de la sine înțeles că salariul de 7000 lei este justificat. Într-o altă ordine de idei trebuie spus că, iată, deși în oraș circulă mai multe nume cunoscute care și-ar dori postul, doar Ion Marin și-a depus dosarul de concurs.

Totuși, surse din interiorul instituției susțin că ar vrea să se înscrie și fostul șef al ISU, col. Dănuț Nicolae. Sursele noastre susțin că Nicolae chiar ar fi fost într-o vizită "electorală" la sediul Poliției Locale, unde a explicat ce-ar face el dacă va deveni șef. Feedbeak-ul primit de colonelul  Dănuț Nicolae din partea "localilor" n-a fost prea încurajator. Ce va urma vom vedea căci pînă la închiderea procesului de depunere a dosarelor care e prevăzută pentru joi, 17 mai, ar mai fi cîteva zeci de ore.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Se scumpește gigacaloria

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU