Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5644 > Politica Locala Nr. 5644 de marti, 6 martie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Trei în unu!


Megadosarul mafiei fierului vechi a ajuns în justiție

Prejudiciul estimat de procurori este de peste 220 de miliarde de lei vechi

articol de: Doru GHEORGHIADE

Un dosar mamut care vizează așa-numita mafie a fierului vechi din regiune a fost finalmente trimis în judecată. Cercetările demarate de procurorii D.I.I.C.O.T. Buzău au început în 2012, iar dosarul rezultate a fost, pe parcurs, în alte trei disjunse, iar în ultimul a ajuns pe rolul instanței zilele trecute.

Prejudiciul estimat de procurori se învîrte în jurul cifrei fabuloase de 22 de milioane de lei noi, iar infracțiunea de bază o reprezintă construirea unui grup infracțional organizat. Suveica a fost pusă la cale, potrivit rechizitoriului de un grup de firme localizate ca puncte de lucru în zona Verguleasa, însă ramificațiile se întind în județele Brăila și Ialomița.

Modul de operare din care a rezultat o evaziune fiscală de 220 de miliarde de lei vechi este clasică: s-au folosit achiziții de la persoane fizice, facturi false, ajunse inclusiv în banii de unde s-au extras sume în cash și contabilitate care să mascheze malversațiunile financiare.

Rețeaua a fost extrem de greu de dovedit, dat fiind că în ultimii ani proporțiile afacerilor ilegale cu fier vechi au fost incredibile.

Ministere constituite parte cîndva

Ultimul dosar disjuns a ajuns pe masa magistraților, recent, și a fost înregistrat vinera ttrecută, urmînd a primi termen. Conform dosarului, patru societăți comerciale au calitatea de inculpat, iar una dintre ele este înregistrată în Buzău. De asemenea, trei cetățeni, persoane fizice au aceeași calitate de inculpat, iar una dintre ele, are buletin de Buzău.

Parte cîndva s-au constituit, Ministerul Finanțelor Publice, prin Agenția Națională de Administrare Fiscală și Ministerul Mediului prin Administrația Fondului pentru Mediu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU