Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5643 > Politica Locala Nr. 5643 de luni, 5 martie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Scurt bilanț


Ciolacu măsoară cît a fost de vice

140 de delegați merg sîmbătă la Congres

articol de: Cătălina JINGOIU
Ciolacu măsoară cît a fost de vice
 

Conferința Județeană a P.S.D. a debutat, la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău, într-o atmosferă relaxată. 291 de social-democrați din 310 convocați au ajuns la locul reuniunii social-democrate pentru a decide componența delegației care va reprezenta P.S.D. Buzău la Congresul P.S.D. din 10 martie.

Pe hol, înaintea începerii ședinței, a fost loc de glumițe, tachinări, semn că tensiunile și îngrijorarea din ultima vreme din PSD Buzău s-au mai diluat.  Componența delegației de 140 de pesediști care va reprezenta Buzăul la Sala Palatului București a fost stabilită, prin vot, fără să existe obiecțiuni. Buzăul va fi printre județele cu cele mai numeroase delegații. Printre cei 140 de participanți sînt președinții de organizații locale, primari, parlamentari de Buzău, secretari de stat și reprezentanți la eșaloanele inferioare ale Guvernului, promovați de organizația buzoiană. Liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, i-a anunțat pe pesediști că, la reuniune, nu va vorbi foarte mult pentru că vrea să îi asculte pe social-democrați, avînd în vedere că în ultima vreme întîlnirile și discuțiile în cadrul partidului au fost mai rare. Totodată, Ciolacu a anunțat că va începe un tur al organizațiilor, împreună cu președintele C.J. Buzău, Petre Emanoil Neagu, imediat după Congresul din 10 martie. 

Ce mai este cu Dragnea...

La finalul lucrărilor Conferinței Județene Extraordinare a PSD, deputatul Marcel Ciolacu, liderul pesediștilor buzoieni, a explicat că mandatul delegației Buzăului pentru congresul este susținerea actualului Guvern, a programului de guvernare și a lui Liviu Dragnea ca președinte PSD.  

Ciolacu a făcut referire și la relația sa cu liderul PSD, Liviu Dragnea, după schimbarea Guvernului în care a fost vicepremier: "Eu în interiorul partidului nu am dușmani, nu am adversari. Eu, de exemplu, cu domnul Grindeanu sînt foarte bun prieten. Cînd s-a decis atunci în partid să votăm într-un anumit fel, eram lider de grup. Vă dați seama că era o poziție influentă. Am respectat decizia partidului și pe care o să o respect întotdeanuna. Sînt în partidul acesta din 1990, am îmbătrînit aici. Nu pot gîndi alfel și nu funcționează lucrurile altfel. Înainte de a se lua decizia cu Guvernul Tudose, Mihai Tudose a spus că va respecta decizia Comitetului Executiv, nu va face ca domnul Grindeanu. După amîndouă schimbările de Guvern ce mă bucură este că eu am rămas prieten și cu Sorin Grindeanu, și cu Mihai Tudose. Cînd faci parte dintr-o echipă, așa e corect, mergi pînă la capăt, fără a încerca cineva din Guvern să fie împotriva domnului Dragnea, să atace funcția dînsului de președinte al PSD. Au fost anumite disensiuni, nu cu mine neapărat. Eu am rămas alături de Guvern pînă cînd s-a decis în Cex. Eu nu puteam să îmi dau demisia mai devreme decît am făcut-o, nu eram corect. Eu cred că nu a demonstrat un defect, ci o calitate gestul meu."

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU