Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5643 > Politica Locala Nr. 5643 de luni, 5 martie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Ce nu s-a văzut la conferința de presă


Ce jocuri s-au făcut la Conferința Județeană Extraordinară a P.S.D.

Pesediștii au vrut să pară "uniți în cuget și în simțiri"

articol de: Doru GHEORGHIADE
Ce jocuri s-au făcut la Conferința Județeană Extraordinară a P.S.D.
 

Conferința județeană extraordinară a PSD Buzău s-a vrut a fi un moment de consens și de unitate de monolit. La vedere, adică la conferința de presă în 4 susținută după ședință, lucrurile așa au fost transmise, însă, în sală, au fost și momente de tensiune.

În final, totuși, liderul PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, a reușit să țină lucrurile sub control, iar țintele propuse au fost atinse. Și de această dată, subiectul cel mai sensibil a fost relația dintre unii fruntași ai partidului, afectată de situația de la Compania de Apă, pe care, momentan, Ciolacu pare să o controleze. Au fost și voci care au transmis că toate aceste tensiuni ar trebui ținute în interiorul partidului. De pildă, primarul de Rîmnic, Sorin Cîrjan, a afirmat că partidul suferă la imagine pentru că unii colegi fac în așa fel încît să o strice. Cei din sală șușoteau că săgeata a fost îndreptată către primarul de Buzău.

Toma a zis că dușmanii săi sînt în interiorul partidului 

Despre imaginea partidului a vorbit și primarul Constantin Toma, care a afirmat răspicat: "Eu nu am dușmani în afara partidului, eu am dușmani în interiorul partidului!". Tot el a explicat că toate plîngerile la ANI și DNA au plecat de la colegi din PSD. Discursul său nu a fost foarte lung, în cadrul acestuia Toma arătînd că nu totdeauna Guvernul e vinovat pentru lucrurile care se întîmplă în teritoriu și că la nivel local sînt probleme, dar că el merge înainte în parcursul de modernizare a Buzăului și se bazează pe sprijinul lui Ciolacu. 

Neagu n-are dușmani în P.S.D.

Așa cum îi este în fire, președintele Consiliului Județean, Emanoil Neagu, președinte executiv al PSD Buzău, a dat-o invers față de Toma  și a zis că el n-are dușmani în partid, ci în afara acestuia. Cu această ocazie, Neagu a mai povestit și ce a realizat el pentru județ.

Ciolacu, omul împăcăciunilor

Aflat la mijloc, Ciolacu a explicat adunării că marea problemă a partiului a plecat de la Compania de Apă, dar spune că e pe cale să o rezolve: "Mi-au albit părul în cap și mi-au scurtat zilele, dar acum am reușit să-i împac. În Consiliul de Administrație al Companiei de Apă hotărîrile se vor lua în unanimitate". Ciolacu a mai spus că nu e de acord, ca buzoian, și nu poate accepta modul în care Compania de Apă e apărată în justiție de avocați plătiți din banii buzoienilor din oraș, acționari majoritari ai Companiei, chiar împotriva lor. Chestiune pe care a reluat-o ulterior în conferința de presă. "Gîndim la fel, simțim la fel!", pînă la urmă ne vom lua!

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU