Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5628 > Politica Locala Nr. 5628 de luni, 12 februarie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

O întrebare pe care și-o pun mii de buzoieni


Care este viitorul R.A.M. pe termen mediu?

Se poartă discuții între Regie și Palatul Comunal pentru subvenții

articol de: Doru GHEORGHIADE

Mii de buzoieni branșați la serviciile Regiei Autonome Municipale își pun, în aceste zile, întrebarea dacă să rămînă sau nu cuplați la R.A.M. Temerile au apărut cu mai mult timp în urmă, atunci cînd, în spațiul public au apărut afirmații potrivit cărora Primăria nu va mai aloca subvenții pentru gigacalorie, ceea ce ar duce la prețuri ale serviciilor care nu pot fi suportate de abonați.

De altfel, în proiectul de buget pentru anul în curs, nu sînt prevăzute acordarea de subvenții pentru R.A.M. însă meciul nu pare, încă, încheiat. Recent, sindicaliștii de la R.A.M. au înaintat un memoriu pe care l-au înaintat inclusiv Executivului de la Palatul Comunal, iar între primarul Constantin Toma și managerul general al R.A.M. s-a purtat o rundă de discuții pentru stabilirea unei strategii pe termen mediu, dat fiind că, totuși, în acest moment de serviciile R.A.M. beneficiază 13.700 de abonați persoane fizice sau juridice, în principal instituții publice și de învățămînt. Or, o măsură insuficient gîndită ar putea produce convulsii sociale și dezechilibre economice serioase.

Poate la rectificare

În acest context, reporterii Șansa Buzoiană l-au întrebat pe directorul R.A.M., Constantin Tacea, care este situația Regiei în acest moment. Șeful Regiei a relatat că, într-adevăr, există un astfel de memoriu în baza căruia s-a purtat și o discuție oficială între domnia sa și primarul Constantin Toma. Ocazie cu care s-a degajat ideea că, deși în proiectul de buget care va fi dezbătut și votat în prima ședință a Consiliului Local Municipal Buzău se intenționează ca Executivul din Palatul Comunal să prindă o sumă la categoria subvenție pentru gigacalorie, la rectificarea de buget prevăzută a se face în vara acestui an, banii vor urma să ajungă pînă la sfîrșitul lui decembrie 2018, ceea ce ar asigura același preț al gigacaloriei pentru populație pînă la finele anului. Tacea a mai explicat că, așa cum s-a întîmplat pînă acum, banii plătiți de Primărie către R.A.M. vor fi proveniți de la Guvern.

Există o singură condiție

Pentru ca sistemul să funcționeze în aceleași condiții ca și cele de pînă azi, este nevoie ca Primăria să prevadă la rectificare bugetară sumele pentru subvenție despre care am făcut vorbire mai sus. Altfel, Guvernul nu poate trimite banii la Buzău pentru ca Primăria să-i recupereze. Așadar, deocamdată, viitorul R.A.M. și implicit deciziile pe care trebuie să le i-a abonații ei, rămîn în stand-by.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU