Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5623 > Politica Locala Nr. 5623 de luni, 5 februarie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Ce i-au spus producătorii buzoieni ministrului Daea

articol de: Marilena DINU

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a venit sîmbătă la Buzău, într-o campanie de promovare a programului "Alege oaia!". Dis-de-dimineață, însoțit de mărimile județului, a descins în piața centrală, unde s-a întreținut cu comercianții și producătorii locali.

De la ei, ministrul a aflat că producătorii buzoienii au nevoie de susținere din partea statului pentru realizarea unor producții de legume din zonă, recunoscute în toată țara, precum ceapa roșie de apă, varza de Buzău, roșiile autohtone, dar și celelalte legume din binecunoscutul bazin legumicol buzoian. Oamenii cu care a vorbit i-au spus ministrului că, de pildă, în piața centrală un hipermarket le face concurență neloială. Producătorii au explicat că cea mai mare concurență li se face cu legume și fructe din import.

Ceea ce se pare ca l-a impresionat pe Daea. Cel mai vehement a fost un agricultor din Mărăcineni care, timp de 5 minute, și-a vărsat năduful în fața ministrului, iar în final Daea i-a dat o carte de vizită și a promis că o să găsească o soluție împreună. Apoi, întreaga suită s-a deplasat în parcarea unui hipermarket de la marginea orașului unde ministrul Petre Daea a discutat, la un tîrg de profil, cu producătorii de carne de oaie și fermierii, apoi a ținut un discurs scurt la o tribună amenajată pentru acest moment: "Vă salut, dragi fermieri rom îni, dragi producători și dragi consumatori! Mi-am luat angajamentul de a fi alături de fermieri, ne-am ținut pînă acum de cuvînt, plătim subvențiile la timp, aici e o atmosferă extraordinară, iată că și vremea ține cu noi", a spus Petre Daea la microfon.

Ca de obicei, cînd iese la astfel de evenimente, ministrul Agriculturii a cumpărat produse autohtone de la producători așa cum au simțit nevoia și alți fruntași politici buzoieni să facă. La eveniment au mai participat, între alții, primarul Buzăului, Constantin Toma, președintele C.J., Emanoil Neagu, și vicele Adrian Petre, dar și prefectul Carmen Ichim.  

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU