Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5623 > Politica Locala Nr. 5623 de luni, 5 februarie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Semne "bune", anul are...


Buget de austeritate la Palatul Comunal

Sumele alocate pentru 2018 sînt cu 100 de milioane de RON mai mici față de anul trecut

articol de: Doru GHEORGHIADE

Municipiul Buzău va avea în acest an un buget mai mic față de 2017. Potrivit proiectului înaintat spre studiu și votului Consiliului Local Municipal, orașul va avea la dispoziție 216,7 milioane de lei pentru 2018, dar vestea bună este că partea cea mai mares este destinată investițiilor în infrastructură.

Deși sau mărit impozitele și taxele, iar municipalitatea a mai găsit metode noi de atragere a banilor pentru buget, totuși, decizia guvernamentală de a readuce impozitele pe venit de la 16% la 10% precum și plătirea de către municipalitate a unor plăți restante pentru dascăli a dus la o proiecție bugetară municipală de austeritate.

Grosul merge la infrastructură

În 2017, bugetul de cheltuieli al municipiului reședință de județ a fost de 313 milioane de lei, iar anul acesta suma este de 216,7 milioane de RON. Cea mai mare parte a alocărilor bugetare sînt la capitolul "transporturi" care prevede o cheltuială de 37,8 milioane de RON, mai mult de jumătate fiind alocată asfaltărilor. Tot la capitolul "infrastructură", dar pentru proiecte europene de dezvoltare este prevăzut a se cheltui sume de 2,6 milioane de lei.

Nici un leu pentru subvenții la căldură

O mare problemă cu efecte sociale este cea care vizează subvenția pentru gigacalorie. Proiectul pentru 2018 nu prevede nici un leu la acest capitol, cum de altfel preciza și conducerea executivă din Palatul Comunal:

"Meciul, încă se joacă la București, unde Guvernul ar putea cere pregătirea terenului pentru intrarea în vigoare a interdicției impuse de UE de "subvenționare încrucișată"". Dacă acest lucru se va întîmpla, atunci, de la Guvern ar putea fi alocate ca și în alți ani, sume destinată subvenției gigacaloriei așa cum s-a întîmplat, de exemplu anul trecut. Altfel, prețul gigacaloriei va fi plătit integal, ceea ce va avea anumite probleme sociale dacă nu se vor găsi alte soluții pentru ajutorarea familiilor nevoiașe. În schimb, la capitolul "asistență socială" sînt alocate 34 de milioane de lei noi, iar jumătate din sumă este pentru salariile personalului din instituțiile subordonate C.L.M., iar restul pentru plățile destinate colectivităților defavorizate de buzoieni.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU