Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5575 > Politica Locala Nr. 5575 de marti, 14 noiembrie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Pentru că "grefa" de la Dîmbovița nu a reușit,


Cezar Preda se întoarce?

Încearcă pe diverse căi să strîngă rîndurile foștilor colaboratori rămași, și azi, fideli

articol de: Doru GHEORGHIADE
Cezar Preda se întoarce?
 

Fostul președinte al organizației județene a P.D.L. și copreședinte P.N.L., deputatul Cezar Preda, acum deputat P.N.L. de Dîmbovița, încearcă să se întoarcă acasă, al Buzău, pentru a-și continua cariera parlamentară. Cezar Preda, susțin surse bine informate din mediul politic, și-a capacitat vechii fideli cărora le-a trasat sarcina să creeze un nucleau politic la Buzău și să încerce să racoleze colaboratori noi, dar să-i și readucă pe vechii pedeliști și peneliști în grupul său.

Sursele noastre ne-au relatat că în ultimele săptămîni mai multe persoane au telefonat și s-au întîlnit cu vechi pedeliști, unii activi politic, alții nu, cărora li s-a explicat că deputatul Cezar Preda revine în forță la Buzău.

P.N.L. sau altceva?

Nu e limpede că Preda și oamenii săi vor reveni în P.N.L. Buzău și să redevină ce-a fost și mai mult decît atît sau dacă se lucrează la o nouă construcție de dreapta, așa cum speculează marii analiști politici că s-ar crea, formată din foști membri P.D.L., din actualul P.N.L., la care s-ar putea adăuga oameni din U.S.R., un partid aflat, astăzi în derivă, plus cîțiva oameni noi cu viziuni de dreapta, formațiune care să-l susțină pe Klaus Iohannis la viitoarele prezidențiale.

Ce urmărește deputatul Preda

În mod evident deputatul Cezar Preda urmărește mai multe ținte. Mai întîi, vrea să-și refacă portofoliul politic și să candideze pentru o demnitate națională cum ar fi parlamentar, europarlamentar sau locală ori județeană, cum ar fi, de ce nu, Primăria municipiului Buzău sau președinția Consiliului Județean, funcții la care a mai rîvnit, dar pe care le-a ratat, cu excepția celei de deputat.

Apoi, Cezar Preda caută să-și întărească inflența în județul de baștină, unde, după cum se vede, încă are un cuvînt de spus, dacă e să observăm relația sa de prietenie recunoscută de ambele părți, cu primarul în exercițiu, Constantin Toma. Primar care a preluat multe din temele lăsate cu ani în urmă de Cezar Preda în campania pentru locale, precum Festivalul "Toamna Buzoiană", Drăgaica cu spectacol, proiectul concertului vienez, intrarea prin față în Palatul Comunal, patinoarul artificial din Centru și Tîrgul de Crăciun din Piața Dacia, deschiderea terenurilor de sport din curtea școlilor pentru elevi, evacuarea comercianților din Bazar și multe altele. Desigur, revenirea deputatului Preda la Buzău vine pe fondul faptului că grefarea sa la Dîmbovița ca șef de organizație județeană P.N.L. n-a fost un succes.

Dimpotrivă, organizația l-a cam respins la alegerile pentru președinția P.N.L. Dîmbovița; nici n-a mai candidat, reușind, in extremis, să prindă un mandat de deputat la ultimele alegeri generale și, în plus, nici nu e în bune relații cu președintele Ludovic Orban. Cum la Dîmbovița nu se mai poate, e clar că trebuie găsită o altă soluție pentru a avea șanse să fie reales la viitoarele alegeri.

Scenarii de lucru

Dar cum va reuși deputatul Preda să redevină un jucător politic la Buzău? Sursele noastre spun că sînt mai multe variante.

  • A) Să revină la șefia P.N.L., pus de Centru dacă liberalii buzoieni continuă să rămînă o organizație anonimă, mîncată pe dinăuntru de orgolii și interese.

  • B) Numirea de către P.N.L. Centru pe o funcție de lider de zonă și apoi impunerea unei candidaturi eligibile de la București.

  • C) Construirea unei noi formațiuni politice de dreapta la Buzău, al cărei lider să fie domnia sa și pe care să o strîngă în jurul vechiului grup pedelist din P.N.L., U.S.R. și alte partide de dreapta, dar și nume mari aspirante la gloria politică și care văd în Cezar Preda un posibil lider.

  • D) Tuturor li s-ar putea adăuga chiar primarul Constantin Toma și apropiați ai săi dacă edilul-șef al Buzăului nu va reuși să se mențină în P.S.D. în poziția de viitor candidat la Palatul Comunal.

Așadar, deși pare plictisitoare, viața politică din spatele ușilor închise de la Buzău e destul de agitată.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU