Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5552 > Politica Locala Nr. 5552 de joi, 12 octombrie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Poate ne explică de unde vin, periodic, damfuri infernale


De cînd funcționa "ferma" unde porcii se hrăneau cu cadavre

Sînt surse care spun că afacerea a fost pusă la cale acum zeci de ani

articol de: Doru GHEORGHIADE
De cînd funcționa "ferma" unde porcii se hrăneau cu cadavre
 

O așa-zisă crescătorie de animale înjghebată la marginea Buzăului, devenită un adevărat focar de infecție, și un mare pericol pentru sănătatea publică a fost "descoperit" la începutul săptămînii de polițiștii locali.

Imaginile halucinante cu porci care se hrăneau cu stîrvuri și mizeria infernală din zonă au produs momente de extremă indignare din partea opiniei publice buzoiene și nu numai după ce polițiștii locali au făcut totul public, iar presa a preluat subiectul. Autoritățile județene, contactate ulterior de reporteri au părut luate prin surprindere de subiect, dar au asigurat cetățenii că așa-zisa fermă va fi dezafectată, iar instituțiile vor lua măsuri rapide și drastice. Toate bune și frumoase pînă aici, dacă se poate spune așa, însă subiectul naște cîteva întrebări elementare.

De pildă, dacă luăm în considerare că întreg scandalul s-a declanșat după o postare urcată pe siteul domnuleprimar.ro de un cetățean care a semnalat cazul astfel că, în scurt timp, cohorte de reprezentanți ai instituțiilor de profil au descins la fața locului. Ce-au găsit acolo e de domeniul fantasticului. Un cetățean a împrejmuit domeniul public cu gard din plasă sudată, iar acolo creștea animale: porci, oi și vaci, iar unele dintre ele, după cum se vede și în imagi­nile culese de polițiștii locali și publicate de mass-media, se hrăneau cu mortăciuni. Unele surse din rîndul celor care au făcut ancheta susțin că parte din animalele pseudo-fermei au ajuns în abatoare și tîrguri, iar apoi, evident, în farfuriile oamenilor. Totul a fost bifat la categoria "mare succes". Problema e: de cînd funcționează acea fermă în acea locație?

Cîteva considerații de bun simț

Dacă dăm crezare postării de la care a plecat scandalul, atunci acea îm-prejmuire ilegală a domeniului public funcționează în zona respectivă de ani și ani. Surse de presă susțin că mai mulți cetățeni au sesizat pe diverse căi instituțiile buzoiene asupra gravei situații de lîngă stația de epurare a municipiului Buzău. Dar, după cum știm că se mișcă lucrurile în România, nimeni n-a mișcat un deget deși mulți funcționari cu funcții de răspundere de la toate nivelurile suscitatelor instituții erau bine informate despre nenorocirea de la marginea municipiului însă, în "buna tradiție românească", nimeni n-a mișcat un deget. Norocul a fost că un cetățean a reușit să facă "semn public" să zicem subiectul pentru ca autoritățile să nu mai aibă cote de interes și să descindă la locul faptelor.

O logică simplă

Judecînd acest caz folosind o logică simplă, se poate concluziona că astfel de "afaceri" care pun efectiv în pericol sănătatea populației, pot fi cu mult mai multe. Știm că, periodic, orașul e împresurat de mirosuri grele ale unor surse de proveniență care de regulă nu s-au dibuit niciodată. Iată, că evenimentele din această săptămînă pot explica ușor cam de unde vin damfurile infernale.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
P.S.D. fierbe la foc mic

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU