Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5538 > Politica Locala Nr. 5538 de vineri, 22 septembrie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Șansa Buzoiană explică


De ce nu are I.S.U. o saltea gonflabilă pentru salvare

Instituția dovedește că are mari carențe de dotare, care pot face diferența dintre viață și moarte

articol de: Doru GHEORGHIADE
De ce nu are I.S.U. o saltea gonflabilă pentru salvare
 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență e o instituție vitală pentru comunitate, dar eficiența lucrătorilor este mereu pusă la încercare de dotarea insuficientă cu sisteme și aparate care pot face diferen­ța dintre viață și moarte.

De pildă, evenimentul de miercuri seara cînd o femeie cu probleme psihice a amenințat timp de 3 ore și că sare în gol de la etajul 5 al unui turn de pe Spiru Haret a arătat că ISU Buzău nu are o saltea gonflabilă pe care femeia să fi putut cădea în siguranță dacă evenimentul ar fi evoluat în acea direcție.    

Este inadmisibil că în anul 2017, cînd viața e așa cum e și când tentativele de suicid de acest tip s-au înmulțit (vezi cazul din București pentru că lucrătorii ISU n-au mai avut timp să umfle salteaua), astfel că miercuri seara, cei care au acționat pe Spiru Haret au cerut o gonflabilă de la Slobozia, care s-a oprit undeva la Smeeni din cauza condițiilor meteorologice. Așadar, după tot felul de evenimente care au scos la iveală dotarea de nivelul anilor '50 a ISU, autoritățile centrale și șefii acestei instituții vitale nu reușesc să convingă guvernanții să aducă Inspectoratele pentru Situații de Urgență din toată țara la nivelul de cerințe ale anului 2017.

Incompetență managerială sau prostie sau slugărnicie

În mod evident, pentru a avea dotări decente, cineva trebuie să se zbată să le aibă. Să le ceară și să se dea peste cap pentru a fi primite. Iar toate acestea trebuie să plece evident din teritoriu și susținute de ISU central. De ce lucrurile nu se petrec așa? Ar fi mai multe răspunsuri.

a) Din slugărnicie, pentru a nu deranja "mai sus", unui șef, din ISU de la diferite niveluri se abțin să ceară dotări

b) Din prostie sau ca să fim mai "soft" din neștiință

c) Din cauze obiective. Deși, nu prea vedem ce cauze obiective ar fi astfel încît ISU să nu aibă, de pildă, o saltea gonflabilă la Buzău.

Apropo de neștiință

Ca să ne lămurim cum gîndesc unii de la ISU, iată o mostră de exprimare într-un text ce se vrea un set de recomandări pentru populație în caz de furtună sau vijelii: 
"Atunci cînd simțiți că părul vi se ridică, este un indiciu că există pericolul unui fulger. Așezați-vă ghemuit la pămînt. Puneți-vă mîinile pe urechi și cap, iar capul între genunchi. Faceți-vă o țintă cît mai mic posibilă și reduceți contactul cu pămîntul." Observăm, așadar, că și oamenii de la comunicare ai ISU au mari probleme profesionale. Cu astfel de personaje, ce să mai sperăm în cazul unui cutremur devastator sau a altor calamități?

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU