Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5531 > Politica Locala Nr. 5531 de miercuri, 13 septembrie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Dacă se închide circulația pietonală pe podul vechi


Pericol de moarte la podul C.F.R. de la Vadu Pașii

Riveranii, obligați să treacă rîul pe podul feroviar

articol de: Doru GHEORGHIADE
Pericol de moarte la podul C.F.R. de la Vadu Pașii
 

Construirea, finalmente, a unui pod nou peste rîul Buzău, la Vadu Pașii, generează o situație extrem de periculoasă. În curînd, după cum s-a anunțat oficial, circulația pietonală pe podul vechi avariat va fi interzisă, spre disperarea orășenilor care au nevoie să treacă rîul către Vadu Pașii, și invers.

Normal că o asemenea decizie, luată strict de constructor crează nemulțumire printre cetățenii care foloseau podul pietonal, dar mai ales pericol pentru cei care vor traversa apa pe podul CFR.

Totul pleacă de la prevederile contractului pe care constructorul le-a impus. Practic, potrivit documentului, refacerea podului vechi se face în paralel cu construirea celui nou, ceea ce implică restricțiile despre care vorbim. Partea proastă este că oamenii vor folosi pentru traversare podul CFR, indiferent de opreliștile puse.  

Constructorul a decis!

Șefii Consiliului Județean, beneficiarul contractului, au transmis pentru Șansa Buzoiană că totul cade în sarcina constructorului, iar contractul nu poate fi modificat. La rîndul său, reprezentantul firmei cosntructoare a explicat presei că într-adevăr circulația pietonală va fi interzisă curînd pe podul vechi, pentru că intrînd în reparație obiectivul nu mai poate fi circulat. Ceea ce, evident, este logic. Ilogic este modul în care s-a gîndit cînd s-a perfectat acest contract, iar Consiliul Județean nu a impus constructorului să asigure o alternativă decentă pentru traficul pietonal, fie să purceadă la repunerea podului vechi, după ce cel nou va fi fost dat în folosință, cu trotuare cu tot. În aceste condiții, e limpede că oamenii vor folosi podul CFR cu riscurile de rigoare, chiar dacă de la vîrful Companiei de Căi Ferate s-a explicat presei că respectivul obiectiv nu este deschis traficului pietonal și că aceia care vor folosi trecerea vor fi amendați și se vor alege cu dosare penale.

Monitorizare 24 de ore din 24

Desigur, că spusele ceferiștilor sînt doar o declarație de intenție. Nimeni din CFR nu poate să monitorizeze podul feroviar de la Vadu Pașii, iar oamenii îl vor folosi cu orice risc. Iar riscurile sînt imense, chiar dacă exponenții părților implicate susțin că totul este în regulă, iar riverani pot ajunge de o parte și de alta a rîului Buzău folosind mijloacele de transport în comun, care vor fi suplimentate.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum luptă deputatul Sebastian Radu cu viciile
Deputatul PMP Adrian Mocanu, primit de Firea la P.S.D. București?
Cum a ajuns un general cu trei stele mărunt funcționăraș în Consiliul Județean

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU