Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5529 > Politica Locala Nr. 5529 de luni, 11 septembrie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Evaluare ca să fie...


De ce au fost amînate măsurile radicale din P.N.L. Buzău

Temporizarea ridică miza negocierilor și interesul acelora care vor să preia puterea în partid

articol de: Doru GHEORGHIADE

Deciziile importante și radicale despre care s-a vorbit în interiorul organizației județene a P.N.L. și nu numai, în ultima vreme, că se vor lua în cursul lunii septembrie, au fost amînate.

La sfîrșitul săptămînii trecute a fost programată o ședință a celui mai înalt for de conducere a filialei liberale buzoiene, în cadrul căreia, se zvonise în partid, ar fi trebuit să se ia decizii cu mare impact. Zvonurile, unele cu aspect de informații, spuneau că după o evaluare, ar fi urmat ca Adrian Zoican, președintele organizației municipale Buzău să fi fost revocat din funcție, iar organizația sa, dizolvată.  

Într-adevăr, la ședința Biroului Permanent Județean de joia trecută, s-a discutat despre activitățile de la municipiu, dar și de la alte organizații din teritoriu, dar nici vorbă despre hotărîri atît de drastice, deși, surse din partid susțin că se pregătise și un interimar în locul lui Zoican în persoana consilierului independent Constantin Ionescu, chestiune de care n-ar fi fost străină nici conducerea de la București a partidului. După trei ore de discuții, B.P.J. al P.N.L. Buzău s-a încheiat fără o hotărîre importantă. 

De ce, totuși, nu s-a întîmplat nimic

Liberalii avizați, dar și persoane cu putere și influență din alte partide, sau fără preferințe politice, au negociat și negociază anumite funcții din P.N.L. Marea miză a acestor discuții și acțiuni, spun sursele noastre, dar și controlarea unor consilii locale sau chiar a majorității din Consiliul Județean, sînt viitoarele alegeri locale și generale, care sînt pregătite încă de pe acum. P.N.L., deși slăbit și plin de datorii, rămîne un partid cu brand și structuri funcționale în teritoriu, așa încît e interesant pentru multe grupuri de interese din interior și exterior. Apoi, liberalii au și o serie de consilieri locali, județeni și municipali, de votul cărora depind adoptarea unor hotărîri care vor fi aducătoare de voturi, dar și de fonduri.
Prin urmare, P.N.L. poate face sau strica majorități în aceste consilii alese la nivelul municipiilor Buzău și Rîmnicu Sărat, dar și la Consiliul Județean.

Să ne gîndim...
Care e marea problemă a P.N.L.

Sînt personaje care vor să plătească datoriile

P.N.L. Buzău are însă mari probleme cu datoriile atît către municipalitate, gene­rate de sediile din oraș, dar și la alți furnizori precum și către Centrul partidului. În aceste condiții, pentru ca partidul să funcți­oneze, e nevoie de o infuzie masivă de bani. Ei bine, tocmai pe aceste zone s-au dus și se vor duce negocierile.

Cine și ce negociază e o altă problemă. Sursele noastre spun că sînt interesați de preluarea puterii în P.N.L. Buzău, pe de-o parte Ionel Tescaru și familia deputatului P.M.P. de Buzău Adrian Mocanu, iar pe de altă parte chiar primarul Constantin Toma și grupul său de susținători pesediști ori peneliști, precum deputatul de la distanță, Cezar Preda.

Tescaru, de pildă, ar vrea să încerce să manevreze Consiliul Local Municipal Buzău, prin consilieri P.N.L., P.S.Ro., P.M.P. și independentul Ionescu, care ar deveni și el liberal, iar Toma ar vrea, dimpotrivă, să controleze el C.L.M. împreună cu consilieri pesediști fideli plus cei ai liberalilor sau eventual să poată candida pentru șefia Palatului Comunal din partea P.N.L. dacă relațiile sale în P.S.D. se vor strica iremediabil cum se speculează, deja, că s-ar putea întîmpla. Altfel, cine va plăti datoriile va controla partidul, va face jocurile în primării și consilii, va face și desface liste la alegerile locale și generale. Așadar, temporizarea de miercuri n-a fost altceva decît o ridicare a acestei mize financiare.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Precampania pentru prezidențiale a ajuns, la Buzău, în faza "măscăritul bannerelor"

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU