Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5509 > Politica Locala Nr. 5509 de miercuri, 9 august 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Jos apa meteorică!


Ciolacu le dă un ultimatum lui Neagu și Tescaru

Cere să se convoace A.G.A. a A.D.I. Buzău 2008

articol de: Doru GHEORGHIADE

Șeful P.S.D. Buzău, vicepremierul Marcel Ciolacu, le dă un ultimatum exponenților instituțiilor care controlează Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Buzău 2008, pentru implementarea măsurilor vizînd eliminarea costurilor cu apa meteorică și reducerea cu 30 la sută a prețului perceput de Companie pentru apa meteorică colectată de la agenții economici.     

Ciolacu le cere președintelui Consiliului Județean și al A.D.I. Buzău 2008, Emanoil Neagu și directorului C.A., Ionel Tescaru să convoace de urgență Adunarea Generală a Acționarilor a ADI, pentru implementarea acestor măsuri.

"Așa cum m-am zbătut ca județul Buzău să primească fonduri pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare locală, îmi doresc acum ca oamenii din Buzău și Rîmnicu Sărat să plătească facturi mai mici la întreținere, prin eliminarea costurilor legate de apa meteorică și prin reducerea cu aproximativ 30 la sută a prețului plătit de către agenții economici pentru colectarea apei meteorice. Sînt două măsuri corecte, desprinse și din concluziile unui studiu efectuat de municipalitate la începutul anului, menite totodată să sprijinine și să încurajeze inclusiv consumatorii agenți economici.

De aceea, am solicitat Consiliului Județean Buzău și Companiei de Apă Buzău convocarea de urgență a Adunării Generale a Acționarilor ADI 2008 pentru formalizarea legală a acestor măsuri și mă aștept ca acestea să fie duse la îndeplinire cît mai repede de către factorii responsabili. Cetățenii din Buzăuși Rîmnicu Sărat au dreptul la apă mai ieftină și la servicii de calitate din partea autorităților locale", a subliniat vicepremierul Ciolacu, într-un comunicat transmis presei.

Totuși, s-a deblocat ceva!

A doua oară a fost cu noroc. După ce ședința Adunării Generale a Acționarilor Companiei de Apă Buzău programată luni după-amiază nu s-a putut ține din lipsă de cvorum, ieri, lucrurile au stat altfel. Ambele ședințe, și cea ordinară și cea extraordinară a Adunării, au avut loc fiind adoptate toate punctele de pe ordinea de zi. Este vorba despre situația financiară a Companiei pe anul 2016, alocarea profitului net aferent anului 2016 la fondul de întreținere al Companiei, raportul de activitate privind exercițiul financiar pe anul 2016 și descărcarea de gestiune a administratorilor. În ședința extraordinară s-a aprobat și închiderea punctului de lucru al Companiei de Apă din localitatea Sărulești și deschiderea unui nou punct de lucru la Valea Salciei. La vot nu a luat parte însă și reprezentantul municipalității, mandatul Georgetei Cristea fiind considerat illegal. Reprezentanții AGA au constatat că, la fel ca și la ședințele de la începutul lunii iunie,  Hotărîrea CLM, prin care s-a acordat Georgetei Cristea mandat de reprezentare a municipalității, conține aceleași articole din hotărîrea suspendată de instanță pînă la judecarea fondului, astefl că mandatul său a fost considerat ilegal.

O nouă reunire?

Pe de altă parte, după ședință acționarii Companiei de Apă s-ar putea reuni din nou, cît de curînd. Președintele PSD Buzău, vicepremierul Marcel Ciolacu, le-a cerut reprezentanților Consiliului Județean Buzău și Companiei de Apă convocarea de ur­gență a Adunării Generale a Acționarilor ADI 2008, structură care controlează activitatea operatorului de apă, pentru implementarea măsurilor ce vizează eliminarea costurilor cu apa meteorică și reducerea cu 30 la sută a prețului plătit de către agenții economici pentru colectarea apei de ploaie. Marcel Ciolacu susține că sînt absolut necesare astfel de măsuri, astfel încît buzoienii și rîmnicenii să aibă parte de facturi mai mici.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU