Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5470 > Politica Locala Nr. 5470 de joi, 15 iunie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Un oraș mutilat


Aspectul de azi al Buzăului, opera de zece ani a arhitectului-șef Victor Țîrlea

Municipiul reședință de județ arată ca și cum n-ar avea arhitect-șef

articol de: Doru GHEORGHIADE
Aspectul de azi al Buzăului, opera de zece ani a arhitectului-șef Victor Țîrlea
 

Aspectul urbanistic de azi al Buzăului, marcat de haos arhitectonic și debandadă în materie de construcții este, în mare parte, opera actualului arhitect-șef al municipiului, Victor Țîrlea. 

După cum se vede cu ochiul liber, în acest oraș, cine a fost șmecher și a știut cum să-l ia pe Țîrlea a construit ce-a vrut, cu sau fără autorizație, indiferent dacă a ridicat o casă, un hotel, un bloc, o clinică sau o cîrciumă. În schimb, antreprenorii care au încercat să edifice construcții care să se fi potrivit cu orașul și ambientul, au fost purtați pe drumuri, trimiși de la Ana la Caiafa, pînă cînd s-au lăsat păgubași. Practic, Buzăul n-a purtat amprenta unui adevărat specialist în arhitectură urbanistică, astfel că azi, nu avem o coerență în construire, fără respectarea regimului de înălțime, cu un PUZ aproximativ și clădiri pestrițe, fără locuri de parcare, pe scurt, municipiul reședință de județ e un oraș scăpat de sub control, blocat din punct de vedere rutier și fără prea mari posibilități de dezvoltare modernă. Totul s-a petrecut ca și cum n-am fi avut arhitect-șef.

De ce tace primarul

Toate aceste chestiuni au fost, desigur, observate și de actualul primar al Buzăului. De altfel, încă din campania electorală, candidatul Constantin Toma transmitea că, odată devenit primar va face ordine în Buzău, în materie de urbanism. "Dacă vom găsi nereguli, vom aplica legea și vom merge, chiar pînă la demolarea unor imobile care s-au cosntruit ilegel", declara candidatul Toma într-o emisiune la Focus TV, din campania electorală. Toma a fost ales, dar la un an după învestire, nu s-a remarcat prin nici o măsură concretă menită să îndrepte, măcar lucrurile în domeniul urbanismului. Cît despre toate cele care se știu și a luat cunoștință și domnia sa  în legătură cu Victor Țîrlea, primarul în exercițiu tace și tace, deși Constantin Toma comentează zilnic cîte ceva...

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU