Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5471 > Politica Locala Nr. 5471 de vineri, 16 iunie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Momente politice halucinante


Ecourile crizei guvernamentale printre fruntașii politici buzoieni

Ce spun aleșii Buzăului despre blocajul politic de la București

articol de: Doru GHEORGHIADE
Ecourile crizei guvernamentale printre fruntașii politici buzoieni
 

Criza fără precedent iscată prin demisia, în bloc, a miniștrilor din Palatul Victoria, provoacă reacții diverse printre fruntașii politici locali. Dacă liderul PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, s-a abținut să comenteze în vreun fel ceea ce s-a întîmplat în ultimele ore, cîțiva dintre liderii social- democrați și-au exprimat părerea față de momentele politice actuale. Astfel, unii dintre aleșii buzoieni s-au poziționat alături de liviu Dragnea, alții au militat pentru uniunea tuturor pesediș­tilor. Cît privește pe președintele PNL Bu­zău, deputatul Cristi Romanescu, acesta a cerut demisia, atît a lui Sorin Grindeanu, cît și a lui Liviu Dragnea. 

 
Lucian Romașcanu, senator PSD: 

"Situația nu e una plăcută pentru nici una din părțile implicate. Din păcate nu se înțelege nici la nivel guvernamental, nici în spațiul public că este naturală o evaluare a performanțelor Guvernului, cu orice măsură care derivă de aici. Partidul Social Democrat este cel care susține politic în acest moment, sau a susținut politic Guvernul și în conscință, orice mișcare de schimbare, de remaniere, este naturală și este firească pentru orice partid care este la guvernare. Părerea mea personală este că domnul Sorin Grindeanu trebuie să analizeze cu atenție cele declarate și votate în CEX-ul național de ieri și să acționeze în consecință pentru a evita o escaladare a crizei politice în acest moment".  

Sebastian Radu, deputat PSD:

"Singura poziție este aceea a unui apel la normalitate, la stabilitate, pentru că asta ne interesează în primul rînd. Au fost niște măsuri luate în ultima perioadă, atît de creștere a veniturilor, cît și de reducere a fiscalității și ceea ce, personal mă interesează este să avem stabilitate. Dacă Guvernul trebuie să plece și este o decizie pe care partidul o va lua, atunci avem nevoie ca, foarte rapid, să avem un nou guvern în funcție. Cred că nu este momentul să avem o poziționare de partea unuia sau de partea celuilalt. Ideea e că această decizie trebuie luată în interiorul partidului, sîntem o echipă unită, la Buzău și ceea ce vom decide rămîne de văzut și în funcție de evoluțiile următoare. Deocamdată avem o situație, dacă vreți, din punctul meu de vedere, incertă". 

Cristi Romanescu, deputat, președinte PNL Buzău: 

"Demisia, Domnilor Grindeanu și Dragnea! Este evident pentru toți românii că cei din coaliția de guvernare actuală , PSD și ALDE, nu merită să fie la guvernare pentru că acțiunile de pînă acum pot fi caracterizate  prin cuvintele: iresponsabilitate și instabilitate! În loc să se preocupe de buna guvernare a României, presedinții se concentrează pe reglare de conturi, între grupuri interne de interese și răzbunări mărunte. Au dovedit timp de șase luni că interesul lor central nu este îndeplinirea promisiunilor din campania electorală, ce trebuie să facă pentru români și  România, ci cum să o boicoteze. Din această cauză, România pierde un context economic bun și mulți români vor dori să plece în altă țară. Țara are nevoie urgent de rezolvarea crizei din interiorul Coaliției de guvernare pentru a evita instabilitatea politică. Rezolvarea crizei interne a Coaliției este strict răspunderea partidelor din care este alcătuită și de aceea Sorin Grindeanu și Liviu Dragnea trebuie să demisioneze, pentru că dânșii sunt direct responsabili de generarea acestei situații sensibile pentru România. România nu poate să rămînă dominată de obsesiile personale ale lui Liviu Dragnea. La cîteva luni de guvernare, o țară întreagă constată că PSD nu are nicio treabă cu guvernarea, nu-i preocupă programul de guvernare, nu-i preocupă politicile publice sau planul de a așeza lucrurile în acea ordine corectă care să genereze prosperitate țării".

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum luptă deputatul Sebastian Radu cu viciile
Deputatul PMP Adrian Mocanu, primit de Firea la P.S.D. București?
Cum a ajuns un general cu trei stele mărunt funcționăraș în Consiliul Județean

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU