Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5453 > Politica Locala Nr. 5453 de joi, 18 mai 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Și, totuși, se mișcă!


Cu cît se scumpește gigacaloria

Primarul Toma spune că de la 185 lei va ajunge la 230 lei

articol de: Cristina STERIAN

Buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire nu scapă de grija facturilor mai mari la căldură, iarna viitoare.

Gigacaloria se va scumpi, în cele din urmă, însă nu cu aproape 100 de lei, așa cum au intenți­onat inițial autoritățile, ci cu aproximativ 50 de lei. Șefii din Palatul Comunal au anunțat încă de la finele iernii că prețul gigacaloriei suportat de populație va fi mărit, întrucît municipalitatea nu își mai permite să aloce subvenții de sute de miliarde de lei vechi anual.     

Autoritățile au făcut calcule și au anunțat că prețul gigacaloriei pentru clienții Regiei Autonome Municipale ar urma să crească de la 185 de lei la 280 de lei. Anunțul respectiv a stârnit îngrijorare printre buzoieni, preconizându-se un val de debranșări. Între timp, însă, autoritățile au făcut noi calcule și au renunțat la proiectul privind majorarea prețului cu peste 50 la sută. De data aceasta, primarul Constantin Toma propune consilierilor municipali o majorare cu aproape 50 de lei, astfel încît buzoienii să poată suporta mult mai ușor facturile la căldură, iarna viitoare.

"Sper să reușim în Consiliul Local de săptămîna viitoare, pe 26, să mărim prețul la 230 de lei pe gigacalorie de la 185 și sperăm că împreună și cu Ministerul Administrației să reușim mai obținem ceva bani, cum s-au obținut și anul trecut pentru că în acest moment noi am prins în bugetul local doar 4,8 milioane de lei. Se poate duce la 250-300 de miliarde, noi, practic am prins doar 48 de miliarde și sperăm să trecem iarna și cu ajutorul guvernului", a declarat primarul Constantin Toma.

Noul preț, de luna viitoare

Dacă propunerea primarului Buzăului va trece de votul consilierilor municipali, de luna viitoare va intra în vigoare noul preț al gigacaloriei, care se va reflecta în facturile la apă caldă primite de buzoieni. "Deocamdată, am luat această măsură pentru că nu ne putem permite mai mult. Am anunțat o mulțime de investiții, ați văzut, toate rețelele de socializare cer asfalt, sînt de acord cu oamenii, s-a întîrziat. Am prins în bugetul local mai mulți bani pentru asfaltare și sper să reușim. Această majorare se va aplica, cu siguranță, din luna următoare, din luna iunie", a mai spus primarul Toma. 

La Buzău, de circa 9 ani prețul gigacaloriei plătit de populație a fost 185 de lei, în timp ce prețul real este de peste 400 de lei. Diferența a fost suportată de municipalitate, prin acordarea de subvenții.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Reformă în P.N.L.! Claudiu exclus, sora lui, Cristina, pusă șefă
Pălitură de osîndă la P.N.L.
Coadă ca pe vremea lui Ceaușescu la biletele lui Gică

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU