Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5447 > Politica Locala Nr. 5447 de miercuri, 10 mai 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Numărătoare inversă


Se dă startul pentru angajări în Palatul Comunal

Sînt 140 de posturi libere, 75 la sută fiind funcții de conducere

articol de: Cristina STERIAN
Se dă startul pentru angajări în Palatul Comunal
 

A început numărătoarea inversă pînă cînd municipalitatea va da startul angajărilor în Primăria Buzău. Din 15 mai, șefii din Palatul Comunal vor începe procedurile de ocupare a celor peste 140 de locuri libere din Primărie și a celor 75 la sută din posturile de conducere de la nivelul instituției.

Prefectura Buzău a dat aviz de legalitate hotărîrii Consiliului Local Municipal prin care s-a aprobat o nouă organigramă după care va funcționa Primăria astfel că șefii municipalității pot da start angajărilor, blocate din toamna anului trecut.   

"După ce am obținut și avizul Instituției Prefecturii, avizul de legalitate, săptămîna trecută, începînd din 15 mai să începem procedurile de angajare, procedurile de ocupare a celor peste 140 de posturi libere din Primăria Buzău și a celor 75 la sută din posturile de conducere vacante", a declarat primarul Buzăului, Constantin Toma.

Criză de juriști

Luni întregi, aparatul administrativ al Primăriei a funcționat incomplet, cu un număr insuficient de angajați. Cea mai gravă situație s-a înregistrat la Compartimentul Juridic. Juriștii au plecat rînd pe rînd din instituție astfel că acum mai sînt doar doi specialiști care se luptă  cu sute de dosare, de care în trecut se ocupau pînă la 15 angajați.

"Datorită lipsei de juriști, am ajuns la o situație aproape imposibilă. Avem 566  de dosare la diferite instanțe din Buzău și din alte orașe în care trebuie să ne apărăm doar cu 2 juriști. Aceiași doi juriști trebuie să rezolve și cele 698 de dosare nesoluționate pe Legea 10/2001, cea a restituirilor, dosare care zac în Primăria Buzău de mai bine de 15 ani. Sînt probleme foarte grave datorate tot blocajului acestei organigrame. Blocaj artificial, este părerea mea personală", spune primarul Buzăului.

Schimbare de conducere la Urbis

Dincolo de angajările din Primărie mult așteptate de șefii din Palatul Comunal, primarul Constantin Toma își anunță intenția de a face schimbări la una din cele opt societăți la care Consiliul Local Municipal este acționar majoritar. 

Toma spune că își dorește schimbarea consilului de administrație la URbis Serv dar și un director cu acte în regulă, care să se ocupe cu seriozitate de societate. Pentru ca acest lucru să fie posibil, în ședința Consiliul Local Municipal de joi aleșii buzoieni vor avea de dezbătut și votat o scrisoare de așteptare. Legea prevede că numirea unui manager trebuie să se facă numai cu existența unei astfel de scrisori  care stabilește performanțele așteptate în decursul a cel puțin patru ani de la cei pe mîna cărora va fi dată instituția.

"Este vorba de aprobarea scrisorii de așteptări la Urbis, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 109, cea care privește guvernanța corporativă. Această aprobare deschide calea modernizării și acestei companii a Consiliului Local. Consiliul Local este acționarul unor societăți comerciale care ar trebui să ajute la întreținerea și modernizarea orașului nostru. Din păcate, aceste firme acționează de cele mai multe ori împotriva Buzăului și a buzoienilor. După aprobarea acestei scrisori de așteptări în CLM, vom putea demara acțiunile de concurs privind angajarea directorului general la Urbis și a noului Consiliu de Administrație. Sper ca schimbarea conducerii să ducă și la o schimbare în viața orașului nostru", a mai declarat primarul Constantin Toma.

În acest moment, Urbis Serv are un director interimar, după ce Petre Burada, care a condus ani buni instituția, a decis să plece vara trecută la recomandarea primarului Constantin Toma, nemulțumit de activitatea sa.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Moțiunea a trecut, a început nebunia

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU