Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5435 > Politica Locala Nr. 5435 de joi, 20 aprilie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Venit calmat din turneul asiatic primarul Toma a găsit, se pare, o soluție


Roxelana Radu revine pe funcția de secretar municipal în Palatul Comunal

Decizia a fost luată ieri și intră în vigoare astăzi

articol de: Doru GHEORGHIADE
Roxelana Radu revine pe funcția de secretar municipal în Palatul Comunal
 

Încet, încet, după o perioadă de încordare, probabil specifică schimbului de "regim", în Palatul Comunal apar primele semne ale unor tentative de concordie și de rezolvare programatică a problemelor, de altfel, extrem de multe și de grave ale urbei Buzăului.

Una dintre acestea a fost criza secretarului municipiului, situație reglată, în cele din urmă ieri, prin semnarea de către primarul Constantin Toma a deciziei prin care juristul Roxelana Radu revine pe funcția foarte importantă de secretar municipal. Radu a mai ocupat acest post, dar în urma unor tensiuni manifestate între ea și edilul-șef, femeia a renunțat la post. Revenit din turneul asiatic, în ajunul Paștilor, Toma a decis că Roxelana Radu, chiar dacă provine din grupul restrîns ce a condus Palatul Comunal în timpul lui Boșcodeală, este în acest moment cea mai bună soluție pentru oraș și stinge criza care se manifestă de atîta vreme în Primăria municipiului Buzău.

Urmează ședințe C.L.M. foarte importante

Astfel, începînd de astăzi, Roxelana Radu revine în funcția de secretar la municipiului și pregătește documentația pentru una dintre cele mai complicate ședințe de Consiliu Local Municipal, programată în ultima zi din luna aprilie, în care sunt programate dezbateri și vot pentru hotărîri C.L.M. de extremă însemnătate pentru municipiul reședință de județ. În plus, Primăria se află într-o perioadă extrem de dificilă, cu organigrama suspendată, cu un deficit de personal în  domeniul juridic ce tinde să devină cronic, cu mari probleme cu societățile de interes public din subordine și în general cerințele și așteptările oamenilor care rămîn extrem de mari după 25 de ani de înțepenire a orașului.

Mirela Baciu, o situație urgentă de moment

Pînă astăzi, funcița de secretar al municipiului a fost ocupată ca soluție de urgență de Mirela Baciu, care a a iscălit documentele proiectului de hotărîre, unicul, din ședința extraordinară de dinainte de Sărbătorile Pascale. Așa cum se știe, Mirela Baciu a asumat această postură pentru ca proiectul cu fonduri europene, care a primit undă verde prin votul de la ultima ședință extraordinară a C.L.M., să nu iasă din termen. Deprinsă cu mersul actelor în Palatul Comunal, Mirela Baciu și-a făcut cu brio datoria, după care i-a lăsat locul mult mai experimentatei Roxelana Radu, cea care a ocupat ani în șir funcția de șef al Direcției Juridice din Primăria Buzăului.

Cine și-a mai "încercat" norocul

De la venire a lui Toma în Palat, pe funcția de secretar municiapl s-au perindat fostul prefect George Sava care a înlocuit-o pe Roxelana Radu, apoi juristul Valentin Barbu, Diana Pavel, Mirela Baciu și, iată, din nou, Roxelana Radu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum luptă deputatul Sebastian Radu cu viciile
Deputatul PMP Adrian Mocanu, primit de Firea la P.S.D. București?
Cum a ajuns un general cu trei stele mărunt funcționăraș în Consiliul Județean

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU