Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5434 > Politica Locala Nr. 5434 de miercuri, 19 aprilie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Cum era de așteptat


Compania de Drumuri o aburește, din nou, în problema gravă a podului de la Mărăcineni

C.N.A.I.R. a dat un răspuns ambiguu Instituției Prefectului Buzău

articol de: Doru GHEORGHIADE
Compania de Drumuri o aburește, din nou, în problema gravă a podului de la Mărăcineni
 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere o bălăcește în stilul deja cunoscut în chestiunea extrem de serioasă a degradării unei porțiuni importante a podului de la Mărăcineni. Într-un răspuns recent remis Instituției Prefectului C.N.A.I.R. (fosta C.N.A.D.N.R.), transmite că se vor face reparații capitale, dar nu explică în ce termen vor fi efectuate lucrările și nici cît de afectat este obiectivul sau dacă reprezintă un pericol pentru participanții la trafic.

La cîteva zile după ce autoritățile județene au tras încă un semnal de alarmă și au cerut implicarea imediată a C.N.A.I.R., administratorul podului, pentru rezolvarea situației, conducerea Companiei continuă să aibă o atitudine pasivă extrem de periculoasă dat fiind că avariile semnalate încă de acum trei ani devin din ce în ce mai evidente. În urma unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care a avut loc acum circa două săptămîni, autoritățile județene în domeniu au solicitat un răspuns rapid asupra stării podului de la Mărăcineni, dar și amănunte privind modul în care C.N.A.I.R. are de gînd să acționeze pentru evitarea un dezastru iminent precum cel din mai 2005, cînd podul s-a prăbușit. Concret, cei de la Buzău au cerut să știe dacă avariile de la pod pun în pericol siguranța rutieră, cînd anume vor fi făcute reparațiile de rigoare și cît de urgent se vor face lucrările aferente.

Abureli, ca de fiecare dată

În loc de răspunsuri tranșante care să lămurească situația, mai marii C.N.A.I.R. au procedat ca de fiecare dată pînă acum, au trimis abureli și generalități. Răspunsul trimis de București nu clarifică nimic; nu se știe, așadar, nici cît de mare este pericolul și nici cînd se vor face lucrările și în ce ar consta acestea. Șefii de la C.N.A.I.R. au transmis că se vor face unele intervenții fără a se preciza un termen clar.

Subprefectul cu atribuții de prefect al județului, Sorin Marian Gheorghe, a declarat recent presei locale că: "Există detaliată o listă întreagă de lucrări atît la suprastructură cît și la infrastructură, la calea de pod și la calea de acces, dar C.N.A.I.R. nu ne-a comunicat o dată de începere și eventuala finalizare a acestor lucrări."

În plus, subprefectul Gheorghe susține că din document nu rezultă nici o lămurire. "D.R.D.P. nu comunică faptul că se va implementa cît mai curînd posibil soluția avizată". Gheorghe se arată parțial nemulțumit de răspunsul primit: "Sînt parțial nemulțumit. Mă așteptam la un răspuns ferm. Probabil că procedura, la acest moment, o fi destul de greoaie și nu le permite nici dînșilor să lanseze un termen ferm de începere a lucrărilor. Dar noi, în continuare, vom ține legătura cu Secția județeană Buzău a Drumurilor Naționale cît și cu C.N.A.I.R. pentru a afla detalii asupra momentului începerii lucrărilor, în funcție de finalizarea procedurilor."

Reamintim că, nu cu mult timp în urmă, autoritățile județene au semnalat că placa suprabetonată de sub asfalt a tronsonului podului metalic de la Mărăcineni a fost grav avariată, dar și faptul că pragul albiei rîului din apropierea obiectivului este erodată puternic.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU