Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5420 > Politica Locala Nr. 5420 de marti, 28 martie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Cine se bate pentru șefia A.L.D.E. Buzău

În cursă pare să fi intrat vicele Neder și interimarul Cristescu

articol de: Doru GHEORGHIADE
Cine se bate pentru șefia A.L.D.E. Buzău
 

Filiala județeană a ALDE se pregătește pentru alegerile interne, după ce, la Centru, președintele Călin Popescu Tăriceanu și grupul său pare să fi rezolvat problema generală de dezidența a lui Daniel Constantin.       

Precampania internă a fost însă practic inexistentă, iar pentru președinția organizației județene va candida acvtualul interimar, Mihai Cristescu, dar și viceprimarul Andrei Neder. Ecuația nu e deloc simplă, căci Cristescu susține în interiorul partidului că e cel mai îndreptătțit să preia postul cu acte în regulă însă, surse din interiorul formațiunii transmit să vicele Neder își dorește, și chiar are mari șanse, să cîștige competiția, fiind susținut de însuși C.P. Tăriceanu cu care are relații foarte strînse, astfel explicîndu-se ascensiunea sa impresionantă pe scara politică a județului. În afara celor doi nimeni nu mai nutrește ambiții de a candida la cea mai mare funcție din ALDE Buzău, iar competiția pare să-i fi îndepărtat vizibil pe Neder și Cristescu. În aceste condiții, Centrul are de rezolvat o problemă complicată, dar, se pare, că s-au și găsit soluții pentru a împăca pe toată lumea.

Scenarii posibile

Sursele noastre susțin că scenariile posibile sînt următoarele:

1) Andrei Neder va prelua prin vot, evident, șefia filialei și va rămîne viceprimar al municipiului Buzău, iar pentru Mihai Cristescu se va negocia cu PSD postul de subprefect;

2) ar mai fi varianta ca Mihai Cristescu să nu vrea să renunțe la partid, și atunci lucrurile s-ar putea complica, dar aceasta a doua ipoteză este puțin probabilă. Totuși, dacă în interior ALDE Buzău are problemele ca și rezolvate, rămîne de văzut cum vor evolua "ostilitățile" în negocierile cu PSD pentru a doua funcție din Casa Albă, căci, din infirmațiile care ne parvin, social-democrații care au cîștigat net alegerile, atît cele locale, cît și cele generale, nu se arată prea dispuși să cedeze postul din Prefectură.  Așadar, situația poate evolua de la o zi la alta, iar lupta internă din ALDE e pasionantă.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU