Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5409 > Politica Locala Nr. 5409 de luni, 13 martie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 33

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Dileme P.N.L.-iste


Pe mîna cui merg liberalii buzoieni pentru președinția partidului

În alte județe, peneliștii s-au poziționat deja

articol de: Doru GHEORGHIADE
Pe mîna cui merg liberalii buzoieni pentru președinția partidului
 

Liberalii au intrat în febra alegerilor interne, iar unii dintre competitorii care vi­zea­ză funcția de președinte al tuturor liberalilor români au luat teritoriul la pas în tentativa de a-și asigura suportul viitorilor delegați la Congresul Național P.N.L..

Între cei care au început campania electorală internă se numără Ludovic Orban care a anunțat public că va candida la președinția P.N.L., dar și buzoianul Cătălin Predoiu. Ambii au vizitat în ultimele zile filialele din țară.     

Surprinzător, în unele organizații județene, conducerile filialelor au decis să anunțe public pe cine sprijină, deși propriile mandate vor trebui să fie puse la bătaie la alegerile pentru șefiile organizațiilor locale, municipale și județene. Totuși, liberalii din Vrancea au anunțat săptămîna trecută, într-un comunicat de presă, că susțin pe Ludovic Orban la președinția Partidului Național Liberal, după ce acesta a efectuat o vizită informală în Focșani. La Buzău, însă, lucrurile sînt foarte complicate. Peneliștii vrînceni au comunicat că s-au întîlnit în cadrul Colegiului director al organizației județene și au discutat pe marginea susținerii condidaturii lui Ludovic Orban la președinția P.N.L., dar și-au lăsat o rezervă de a putea susține și pe altcineva:  

"P.N.L. Vrancea îl susține pe Ludovic Orban la șefia P.N.L. 

Partidul Național Liberal Filiala Vrancea anunță susținerea candidaturii lui Ludovic Orban la președinția partidului. Liberalii vrînceni au fost consultați de către președintele interimar Cătălin Toma cu privire la intenția fostului ministru Orban de a prelua frîiele PNL, iar feed-back-ul a fost unul pozitiv.  În aceste condiții, PNL Vrancea îmbrățișează ideea de a-l susține pe Ludovic Orban la alegerile din 17 iunie de la București și anunță, totodată, că va arăta deschidere către orice alt candidat care va dori să vină în Vrancea pentru a-și prezenta programul în vederea candidaturii. Considerăm că orice candidatură va duce la un plus în ceea ce înseamnă ideea de liberalism, iar confruntările de idei nu pot reprezenta decît expresia unei competiții în urma căreia PNL să aibă doar de cîștigat.  Adăugăm faptul că liberalii vrînceni din cadrul Colegiului Director Județean și-au exprimat ieri punctele de vedere în cadrul întîlnirii cu Ludovic Orban, considerînd că fostul ministru are o experiență politică și administrativă incontestabilă. Așa cum a transmis și domnul Ludovic Orban, PNL poate redeveni o adevărată forță de dreapta și poate avea capacitatea de a fi pe primul loc la alegerile viitoare, contribuind la dezvoltarea României pe baza politicilor liberale.", se arată într-un comunicat al P.N.L. Vrancea, emis pe 10 martie.

Buzoienii mai cugetă

La Buzău liberalii mai cugetă, iar liderul interimar al organizației, deputatul Cristi Romanescu, afirmă că, deocamdată, e concentrat pe alegerile interne județene: El a declarat că "deocamdată, în filială nu s-a pus problema susținerii vreunuia dintre candidații la șefia partidului. Liberalii buzoieni se concentrează, în acest moment, potrivit lui Romanescu pe alegerile interne la nivel local. Pe viitor, însă, după ce candidații de la București vor veni în filială, liberalii buzoieni ar putea să-și exprime susținerea pentru unul dintre candidați." Rămîne, așadar, de văzut cum se vor poziționa peneliștii de la Buzău, care fie vor pleca la Congres cu un anumit mandat pentru susținerea unui candidat, sau pot fi lăsați să voteze individual, potrivit propriilor viziuni, dar toate acestea depind de jocurile făcute la toate nivelurile partidului.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU