Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5394 > Politica Locala Nr. 5394 de luni, 20 februarie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 32

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

Pacea se amînă!


Tensiuni mari în P.S.D.

Ședința C.J.Ex. s-a terminat în coadă de pește

articol de: Doru GHEORGHIADE
Tensiuni mari în P.S.D.
 

Comitetul Executiv al Partidului Social Democrat Buzău s-a desfășurat săptămîna trecută într-o atmosferă tensionată, unde cel mai controversat subiect de discuție a fost situația Companiei de Apă din municipiul Buzău subiect care a provocat un val de neînțelegeri și acuze între primarul municipiul Buzău, Constantin Toma și președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

Social-democrații și-au dat întîlnire la 13.30 la Sala Mare a Consiliului Județean, iar ultimii care au sosit au fost chiar președintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, urmat la cîteva minute de Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean, și cu 10 minute întîrziere de ora programată pentru începerea ședinței și-a făcut apariția în sală și primarul Constantin Toma. Întîlnirea a durat aproape două ore, timp în care au fost atinse mai multe probleme, unele dintre ele deja anunțate. Pentru început, cei peste 160 de membri prezenți în sală au votat, în unanimitate, două rezoluții privind susționerea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD și susținerea guvernului Grindeanu. Ca o surpriză pentru social democrați dar oarecum provocat de discuțiile și acuzele care au avut loc în ultima perioadă între cei doi social democrați aflați la cîrma municipiului și a județului, Marcel Ciolacu a cerut un vot de încredere celor prezenți. Asta după ce președintele PSD a explicat care trebuie să fie poziția adoptată de fiecare dintre cei doi, respectiv primarul Constantin Toma și președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu. Dacă primarul ar trebuit să fie mai rezervat în declarațiile publice în ceea ce privește problemele cu alți colegi de partid, președintele CJ a fost nevoitsă se implice mai mult în problemele legate de Compania de Apă. 

Ciolacu și-a pus mandatul pe masă

Ciolacu a cerut un vot de încredere partidului: "Eu am explicat partidului ce am de gînd să fac și care este linia pe care vreau să o urmez. Am niște promisiuni făcute față de cetățenii buzoieni, ai municipiului și ai județului. Ne strîngem rîndurile și ne vedem de programul de guvernare, atît național cît și județean, și am vrut să știu foarte clar ce voi face și cum voi acționa, în continuare, dacă mai am susținerea partidului sau nu. Colegii mei mi-au acordat acest vot și știți acea vorbă: <<ce nu te omoară te întărește>>", a declarat deputatul Marcel Ciolacu.

Mesajul șefului de partid se pare că a fost înțeles de cei doi, și chiar dacă tensiunea se citea pe chipuri dar și din atitudinea adoptată pe timpul conferinței de presă susținută imediat după Comitetul Executiv, atît primarul Constantin Toma cît și președintele Neagu au fost de această dată mai rezervați în declarații. După cîteva secunde în care cei doi s-au invitat reciproc să ia cuvîntul, primul care a făcut declarația de presă a fost președintele CJ care a afirmat că nu are nici un interes ca lucrurile să nu funcționeze la Compania de apă și nu are nici un conflict cu nimeni.

În acest context, președintele C.J., Emanoil Neagu, a spus: "Ce pot spune este că nu am nici un conflict cu nimeni. Cred că interesul meu, și sînt convins că și al primarului Toma, este ca noi, cei care sîntem reprezentanții P.S.D. atît în Primăria municipiului cît și la Consiliul Județean, și sîntem trimiși acolo ca să aplicăm programul pe care l-am promis alegătorilor la alegerile locale și la cele generale, și sîntem doar în slujba cetățenilor. Alte lucruri nu vreau să le comentez, sper că lucrurile merg pe un făgaș normal și sînt într-o oarecare normalitate pentru că vor avea de pierdut cetățenii."

Declarația lui Toma, tăioasă

În schimb, declarația primarului Constantin Toma a fost mult mai concisă și tăioasă meținîndu-și punctul de vedere privind calitatea proastă a apei, dar și prețul mare pe care îl plătesc buzoienii. Totodată, Toma a anunțat că a intrat într-un fel de silenzio stampa: "În ceea ce privește relația cu dl. Petre Emanoil Neagu sînt surdo-mut pînă în momentul în care voi vedea, într-adevăr că se i-au acele decizii înțelepte pentru buzoieni și pentru strategia de dezvoltare a municipiului și al județului Buzău. În ceea ce privește apa, susțin, în continuare, că prețul apei este foarte mare și artificial ținut așa. Apa este proastă pentru că nu se i-au deciziile care trebuie luate. Atît vă spun", a comentat, în final, primarul Buzăului.

În final, cei trei au ajuns la un numitor comun în ceea ce privește Compania de Apă și anume controlul Corpului de control al primului ministru anunțat chiar de președintele PSD Marcel Ciolacu. Această verificare ar urma să stabilească dacă și ce anume ar putea fi schimbat în statului operatorului regional de apă dar și la ADI astfel încît acționarul majoritar, Primăria Municipiului Buzău, să poată avea un cuvînt de spus în luarea deciziilor legate care îi privesc pe toți buzoienii.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Avem un nou guvern! Ce se întîmplă la Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria Politica Locala

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU