Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5374 > Politica Locala Nr. 5374 de joi, 19 ianuarie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 32

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Politica Locala

În urma reacțiilor din partea buzoienilor


Se modifică regulamentul de atribuire a locurilor de parcare

Locurile se vor concesiona în baza proprietății locuinței, nu a mașinii

articol de: Marilena DINU

Recent aprobat de autoritățile locale, regulamentul privind atribuirea parcărilor din municipiul Buzău va suferi noi modificări. Municipalitatea va veni cu noi prevederi, inclusiv aceea ca fiecare proprietar de aparatment să aibă dreptul la un loc lîngă bloc, unde să-și lase mașina peste noapte, și nu fiecare proprietar de autoturism, cum prevedea regulamentul în forma inițială.

Decizia a fost luată de autoritățile buzoiene după ce au primit sesizări de la locuitorii municipiului, nemulțumiți de noile reguli. Ce se va întîmpla, a dezvăluit marți seară în cadrul emisiunii Sens Direct de la Focus TV, viceprimarul municipiului Buzău, Ionuț Apostu:

"Probabil vom readuce în dezbatere publică regulamentul pentru că în cele 2-3 luni am identificat foarte multe spețe pe care inițial nu le luasem în calcul sau nu am avut cunoștință despre ele și vrem să îl revizuim, astfel încît, în acest regulament să fie prinse absolut toate spețele venite din parte buzoienilor. Sînt diverse situații legate de contracte de comodat pentru autoturisme, legate de situația locativă a fiecăruia".

Astfel, una dintre modificări prevede ca orice proprietar de apartament din Buzău să poată beneficia de un loc de parcare. "Să depindă de locuință, însă, într-adevăr și situația autoturismului este o condiție importantă. Îmi spunea cineva că nu a avut niciodată un autoturism în proprietate personală și totdeauna a avut un autoturism de serviciu. Mi-a spus: nu e normal ca eu să nu beneficiez de un loc de parcare din moment ce locuiesc de 15-20 de ani în acel apartament, deși am un contract de comodat din partea societății și sînt utilizatorul acelui autoturism", a mai spus viceprimarul Ionuț Apostu.

Amenzi de la Poliția Locală

Regulamentul privind modul în care sînt atribuite parcările de lîngă bloc a fost adoptat de consilierii municipali în toamna anului trecut, iar primele contracte au fost încheiate de Primărie cu buzoienii, posesori de autoturisme, cu cîteva zile înainte de finele lui 2016. Potrivit regulamentului, în schimbul unei taxe de 60 de lei pe an, buzoienii pot scăpa de grija locului de parcare. După încheierea unui astfel de contract cu Primăria, proprietarii de autoturisme vor putea folosi locul de parcare atribuit, între orele 16.00-8.00. Dacă în acest interval orar concesionarul își găsește locul ocupat, atunci, el poate sesiza Poliția Locală. Cel care ocupă abuziv locul respectiv riscă să fie amendat sau chiar să-i fie ridicată mașina.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU